Продукти и технологии

Милен Василев: Самоусъвършенстване и постоянно развитие: двигателите за успех на българската компания ELMARK

Споделяне
Милен Василев, управител на "Елмарк Груп" ЕООД

Г-н Василев, бихте ли споделили какви са плановете за развитие на компанията в България?

- ELMARK има повече от 20 години опит, през които успяхме успешно да се позиционираме като достъпен и качествен бранд за електрооборудване и осветление. Нашите стремежи и планове винаги са били насочени към разрастване на компанията и утвърждаване на бранда на международния пазар.

Следвайки стратегията и темпа на развитие, стартирахме амбициозен проект с дългосрочни перспективи. В момента изграждаме логистичен център в Добрич с площ над 6000 кв.м и капацитет над 10 000 палетоместа. Новият логистичен център се намира до настоящия склад на компанията от 5000 кв.м. След завършване на проекта ще разполагаме с обща складова площ  над 11 000 кв.м.

С реализирането на този проект ще удовлетворим нарастващите потребности на нашите клиенти, ще разполагаме с още по-голяма складова наличност, ще осигурим по-бърза доставка и значително ще увеличим бързината на приемане и издаване на стока до всички наши партньори.

Колко локации имате на територията на страната?

- В България нашите локации са 8 в големите градове: София, Варна, Пловдив, Бургас, Добрич, Стара Загора и Велико Търново.

През изминалата година отворихме два нови обекта - един в столицата и друг в Стара Загора, чрез което успяхме да отговорим на увеличеното клиентско търсене и да разширим присъствието си на пазара.

Продукти с бранд ELMARK освен във физическите обекти на компанията се предлагат и в търговските вериги на нашите партньори, които са над 300 на брой в България. Чрез нашите дистрибуционни канали осигуряваме достъпни решения винаги близо до клиента.

С какъв продуктов асортимент разполагате в сферите на строителството, архитектурата и дизайна?

- Съвременните архитектура, строителство и интериорен дизайн са немислими без качествени и модерни решения в електрооборудването и осветлението, които можем да предложим. 

В портфолиото на ELMARK са включени модерно осветление - декоративно, интериорно, екстериорно, всички видове източници на светлина, електроапаратура, електроматериали, кабели, проводници, инструменти, ключове и контакти, smart устройства, фотоволтаични централи.

Допълнителната възможност, която предлагаме, е консултация по индивидуални проекти, зададени от клиента.

Богатата продуктова гама на ELMAK може да бъде разгледана на корпоративния сайт на компанията: elmarkholding.eu.

Какви проекти в България са реализирани с ваши продукти?

- Брандът ELMARK e добре познат на българския пазар, като клиентите ни свързват марката с богатия избор на качествени продукти на конкурентни цени.

Участвали сме в редица проекти в България, част от които са обществено значими сгради в почти всеки голям български град.

Част от сградите са:

"Хотел Балкан" ("Шератон")

Народно събрание

Министерство на земеделието, храните и горите

ГДБОП - Главна дирекция за борба с организираната престъпност

Телевизия bTV

Филмово студио "Ню Бояна"

АЕЦ "Козлодуй"

Завод "Холсим"

Кои са вашите конкурентни предимства?

- Основна движеща сила за нас са клиентите и тяхната удовлетвореност. Всички наши усилия са насочени именно към самоусъвършенстване и постоянно развитие с цел предоставяне на добавената стойност, която да подобри бизнеса на нашите клиенти.

Предимствата, които ни отличават са:

- Бърз и лесен начин за менажиране на доставките чрез разработените дигитални платформи за поръчка, които предлагаме

- Комплексни решения за проекти – от електрооборудване, инсталация до smart устройства и осветление за домa и предприятието

-  Клиентите ни поличават актуална информация за наличност и дата на доставка, осигуряваме получаването на стока до 24 часа след поръчка

- На склад разполагаме с голяма стокова наличност във всеки наш обект.

ELMARK не е само бранд, който следва успешен бизнес модел, а компания с опит на международно ниво, която предоставя възможност за развитие на печеливш бизнес за всички наши партньори.

Висока ефективност, сигурност и дигитални решения за менажиране - това са двигателите за успех, които ние предоставяме на бизнеса.

Пълният текст - в брой 6 на списание ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑