Сгради

МЕГАПАРК е с нов интериор в духа на концепцията Living Room #Office.Like.Home.

Споделяне

Екипът на Lion’s Head, компанията - собственик на "Мегапарк", използва периода на дистанционна работа на наемателите, за да реализира мащабен проект по реконструкция на офис комплекса. Новият интериорен дизайн е вдъхновен от идеята за повече удобство и уют на служителите и посетителите. В общите части са обособени самостоятелни зони за работа и отдих с повече възможности за нетуъркинг в неформална среда. Основната цел е да се предостави разнообразие от услуги и функционалности, които позволяват на наемателите да се съсредоточат върху своя бизнес, по-лесно да привличат и задържат таланти и да стимулират креативността на екипите си.

„Haшaтa цeл e дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти нa "Мегапарк" в oбитaeми, yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa пpocтpaнcтвa“, споделя Виктория Илиева, криейтив директор VIArchitects, автор на идейния интериорен проект. 

Реконструкцията е в духа на концепцията Living Room, все по-актуална тенденция в интериорния офисен дизайн, която създава мотивираща и продуктивна работна среда и цялостно ново усещане за обитателите на сградата. 

„За да са устойчиви във времето, качествените офис сгради трябва да се променят. Ние в Lion’s Head постоянно следим новите изисквания и нужди на динамичните и съвременни  хора, каквито са нашите наематели, и това е причината да стартираме реконструкция от такъв мащаб. Успяхме напълно да преобразим общите части на "Мегапарк", за да създадем по-качествено и пълноценно преживяване на наемателите в офис средата“, казва Елица Ценова, директор „Инвестиции и управление на активи“ в Lion’s Head Investments и управител на „Мегапарк“ ЕООД. 

Другата голяма промяна е в допълнителните услуги в сградата: голямата отворената зона за хранене тип food court е изцяло трансформирана. На нейно място оживяват две различни, но взаимно допълващи се концепции – модерна офис кантина с вкусна домашна храна и тематичен италиански ресторант с приятна външна тераса. Разнообразието от услуги се допълва от новия салон за красота и минимаркета.

Чрез установени партньори "Мегапарк" предоставя още отлично оборудван фитнес със сауна и парна баня, кафене с уютна атмосфера и голям асортимент напитки и храни, както и сладкарница със собствено производство.

Основен акцент на обновлението са зелените тераси. Три на брой, с обща площ над 1300 кв.м, те ще функционират като места за почивка, срещи, работа на открито и организиране на събития, превръщайки се в социално и красиво място, важна част от живота в сградата. Планират се допълнително озеленяване на входа и промени в открития паркинг, увеличаване броя на паркоместата и оптимизирана организация на движението.

Вътрешната трансформация на "Мегапарк" намира израз в новото лого на офис комплекса. То създава усещане за модерност, динамика и развитие – каквито са посланията и на промените в самата сграда. Трите елемента на графиката представят идеята за единност, общност и партньорство, обединявайки в перспектива трите части на офис комплекса. Цветовете пресъздават цялостния подход за баланс между новия интериорен стил на "Мегапарк" и характерната му фасада.

Като логично продължение на трансформацията компанията представя и новата си комуникационна платформа Office.Like.Home. В цялостния процес на реконструкция е ангажиран екип от дизайнери, маркетолози и архитекти, за да се постигне концептуална промяна, която отразява последните световни тенденции в офис сегмента.

„Офис комплексът е жив организъм, който непрекъснато се развива. Затова и нашето намерение е да не спираме да се променяме и да предлагаме нови услуги на нашите наематели“, допълва Елица Ценова.

1 / 2

2 / 2

"Мегапарк" е офис комплекс клас А с ключово местоположение на бул. „Цариградско шосе“. Основни характеристики: 17 етажа, 45 000 кв.м офис площи, 3000 кв.м търговски площи, над 650 паркоместа.  

Lion’s Head Investments е компания за инвестиции в първокласни офис сгради в Централна и Източна Европа. Към момента Lion’s Head Investments управлява 5 сгради с близо 235 000 кв.м първокласни офис площи в София и Букурещ – Полиграфия офис център и "Мегапарк" в София, "Орегон парк" в Букурещ. Основни инвеститори в компанията са Old Mutual Property и AG Capital. Old Mutual Property e част от Old Mutual Group – южноафриканска група за финансови услуги с над 170-годишна история, която оперира в 14 държави.

AG Capital е водеща група от утвърдени компании за инвестиции и управление на недвижими имоти - Lion’s Head Investments, BLD, Park Lane Developments, Atland Investments и 3Р1. Поддържа стратегически партньорства с международни лидери като Apollo Global Management, Old Mutual, IFC (World Bank Group).

Арх. Виктория Илиева, криейтив директор, VIArchitects:
Концепцията Living Room: комфорт в офиса като у дома


Ако пандемията има някакъв положителен ефект върху нас, то това е, че осъзнахме още веднъж колко важно е социалното общуване, чувството за принадлежност към определена общност, като цяло контактът помежду ни.  

В нашата работа по интериорните и функционални промени на офис пространства целта ни е да смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти в oбитaeми, yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa пpocтpaнcтвa. Тенденциите в тази посока се развиват през последните няколко години, като пандемията допълнително ги ускори. Сред новите решения е и концепцията Living Room, в която се съчетават компоненти на средата, гарантиращи както здраве, така и продуктивност. Тя акцентира върху създаване на гъвкавост на офис пространството, което отговаря на новите очаквания и изискванията на хората, които работят в тази среда.

Living Room е концепция за свързаност и общност, без да се пренебрегва комфортът. Хората преди бяха наредени като на конвейер, макар и на бюра с компютри. Трендът вече е друг. Хората идват в офиса, за да се видят с колеги, да общуват, да се вдъхновят и да работят заедно върху нови идеи. Един добър пример е реконструкцията на офис комплекса "Мегапарк" напълно в духа на новата офис дизайн концепция Living Room. Тя създава мотивираща и продуктивна работна среда и цялостно ново усещане за обитателите.

Друга тенденция е навлизането на домашни елементи в офисния интериор. Целта на повечето добри работодатели е да създадат условия, с които да привлекат служителите си отново на традиционното си място. В офиса „да се чувстват като у дома си“. Това дава шанс и за разчупване, за разнообразие в цветовете и интериорните компоненти, за добавяне на зелени елементи във или вън от помещенията, обръща се внимание на постелките, на удобството за сядане.

В процеса на трансформация на офисите вече се ангажират комплексни екипи от дизайнери, маркетолози и архитекти, за да се постигне истинска концептуална промяна в крак със световните тенденции в офис сегмента.

Пълният текст - в брой 3 на списание ГРАДЪТ