Сгради

Markovo Villas Park

Споделяне

Уют и лукс в полите на Родопите край Пловдив

Markovo Villas Park е нов впечатляващ жилищен комплекс за модерно обитаване с 90 луксозни къщи върху терен 100 дка. Локацията южно от Пловдив - в известното село Марково в Родопската яка, е само на 5 километра от града, на 140 км от София и 260 км от Бургас. Удобното местоположение в полите на Родопите със завладяваща панорама към планината и чист въздух са безспорни предпоставки за спокоен живот. В района са разположени отлични места за отдих и релаксация - парк „Родопи“ с курортите Здравец, Студенец и Бяла черква, на километър е местността Манчевото - огромна благоустроена поляна за семеен пикник и игри. На билото на един от върховете югозападно се намира параклис „Св. Атанас“, от връх Калоян като на длан се вижда Горнотракийската низина, а в местността Калето са останките от крепост, охранявала римския път от Пловдив през Централни Родопи към Беломорието.

Комплексът разполага с няколко типа модерни къщи:

Тип А - ВИП къщи по 480 кв.м с удивителна гледка към Родопите или към Пловдив и открит плувен басейн 8х4 м. Те са разположени в два ВИП квартала – в единия има 9 къщи, в другия – 7, отделени с бариера и ограда. Всяка къща разполага с голям хол с трапезария и кухня, четири спални, всяка със собствен санитарен възел и тераса, дрешник, голяма покрита веранда, сервизни помещения, двоен гараж и две паркоместа. Всяка къща се продава заедно с парцела/двора към нея - около 1000 кв.м.

Тип Б - къщи по 340 кв.м. Разполагат с хол с трапезария и кухня, три спални, всяка със санитарен възел, тераса и дрешник, покрита веранда, сервизни помещения и гараж и с паркомясто. Всяка къща разполага с парцел/двор 500 - 800 кв.м.

Тип В - къщи по 304 кв.м с хол с трапезария и кухня, три спални, всяка със санитарен възел, 2 от тях с тераса и дрешник, покрита веранда и гараж, паркомясто, с парцела/двора 500 - 800 кв.м.

Тип Г - двуетажна къща близнак от 2 къщи една до друга, с площ 200 кв.м, разположени в квартал 3 на комплекса. Всяка къща е отделна и няма достъп до съседната, те са разделени от преградна стена 60 см, с индивидуален преден, заден и страничен двор. На етаж 1 има коридор, гараж, тоалетна, хол с кухня и трапезария, веранда, на етаж 2 - коридор, голяма спалня с баня и дрешник, 2 по-малки спални с 1 баня за тях.

Пътищата в комплекса са асфалтирани с две платна по 3.5 м и тротоари по 1.5 м. За удобства на обитателите са предвидени детска градина, супермаркет, кафе-ресторант, фитнес, автомивка, футболно игрище, баскетболно игрище, тенис корт, паркинг за гости, 24-часова жива охрана.

Комплексът включва общо 7 квартала и 2 BИП квартала. Към момента са завършени 18 къщи общо от тип А, Б, В и Г с необходимата инфраструктура. Първите собственици вече живеят в комплекса и се наслаждават на лукса и природата на Родопите. Целият комплекс се предвижда да бъде готов до края на 2025 г. Строителството не пречи на нормалното пребиваване в комплекса и има осигурен обиколен път, уверяват инвеститорите.

Пълният текст - в брой 5 на списание ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑