Продукти и технологии

Марияна Спиридонова, Илиян Бонев, MS Design и "Ай Ем Би Конструкшън": Вратата е с все по-важна роля за дизайна на дома

Марияна Спиридонова, управител, MS Design

- Разкажете малко история за „Ай Ем Би Конструкшън“ и MS Design - как се развихте до нивото на водещите фирми в сферата на интериорните и екстериорните врати?

- Фирма "Ай Ем Би Конструкшън" има повече от 15 години история. Първоначално започва с фокус върху производството и монтажа на метални врати за общи пространства на блокове, апартаменти и сервизни помещения. С нарастване на търсенето на метални врати се наложи разширяване на екипа. Този ход бе важна преломна точка в историята на фирмата и основа за бъдещ успех в сферата на вратите. С годините продължи да се развива и разширява. Предприе стратегически придобивания и партньорства, които ѝ позволиха да разшири гамата си от продукти.

Така се роди партньорството и съдружието на фирмите „Ай Ем Би Конструкшън“ и MS Design - новаторска  фирма, създадена за дизайн и продажба на врати, която предлага разнообразие от стилове и материали за интериорни и екстериорни врати.  Продуктите се отличават със здравина, функционалност, естетически и висококачествени врати.

Илиян Бонев, управител, "Ай Ем Би Конструкшън"

- Обобщаването и обединяването на пространството на дома създаде ново предизвикателство – необходимостта от зониране, но без затваряне – какви решения предлагате в тази посока?

- Зонирането е особено предизвикателство за нас. Плъзгащите врати са начин за разделение на пространството, без да се създава усещане за пълно затваряне. Те могат да бъдат интегрирани в стени или да се използват като разделителни елементи между различни зони. Друг начин за зониране на дома или офиса са стъклените прегради и стъклените врати, които  запазват визуалната свързаност и пропускат светлина.

- Как да различим качествената врата?

- Интериорната и екстериорната врата имат известни прилики и различия. Всяка врата трябва да е изработена от висококачествени материали, които гарантират издръжливост и дълготрайност, като например масивно дърво, стъкло, алуминий или метал, като тук вече трябва да се съобразим с предназначението на вратата.

Качествените врати трябва да предлагат добра изолация, особено ако става дума за външни врати. Те трябва да предотвратяват проникването на вятър, топлина, студ и шум, осигурявайки комфорт и енергийна ефективност в дома.

Праговете и уплътненията са важни за оптималната изолация. Изберете прагове, които са устойчиви на влага и температурни промени. Уплътненията трябва да бъдат здрави и гъвкави, за да осигурят добра херметичност на вратата. Бравите, пантите и закрепващите елементи също трябва да бъдат здрави и сигурни, подходящи за съответната врата.

Качествените врати осигуряват високо ниво на сигурност. Те разполагат с подсилени рамки и качествени механизми за заключване. 

Вратите от по-висок клас издържат на механични натоварвания, като например удари и вибрации, и са устойчиви на влага и UV лъчи.

От съществено значение са дизайнът и висококачествената изработка. Проверете финиша на вратата, качеството на фурнирите или боите. Обърнете внимание на детайлите и завършека.

Дългосрочната гаранция също е показател за качеството на продукта. 

1 / 3

2 / 3

3 / 3

- Често пропускаме детайлите – на кои аксесоари трябва да обърнем внимание, за да бъде  вратата красива и функционална?

- При избора на аксесоари за врата е важно да се обърне внимание на дръжките и бравите, които не само осигуряват функционалност, но също така могат да бъдат важен дизайнерски акцент. Изберете стилни дръжки, които отговарят на общия дизайн на вратата и интериора на дома.

Декоративните елементи като фурнири, стъкло и релефи могат да добавят красота и индивидуалност на вратата и също трябва да са в хармония със стила и дизайна на интериора и екстериора. Да не забравяме, че при избора на аксесоарите е важно да се вземат под внимание не само външният вид, но и функционалността.

- По какъв начин вратата подобрява качеството на живот и комфорта в дома и офиса?

- Вратата играе важна роля за подобряване на качеството на живота и комфорта както в дома, така и в офиса. Тя трябва да носи удоволствие на сетивата. Подобрява комфорта със своите изолационни качества. Чрез интериорната врата можем да осигурим максимално навлизане на слънчевата светлина с цел спестяване на енергия. И обратно - при необходимост тя може да бъде плътна. Нейната роля е да спести ресурси при затоплянето и охлаждането на помещението. Това може да бъде постигнато с качествени врати и монтаж, които предлагаме.

- Монтажът на една врата е изключително важен – по какъв начин спестявате време, нерви и проблеми с вашата услуга?

- Нашите монтажисти са с опит в инсталацията на врати. Те разбират процеса на монтаж и са запознати с всички детайли и техники, необходими за успешното поставяне на вратата. Това гарантира бърза и качествена работа. Разполагаме със специализирани инструменти и оборудване, които улесняват монтажа, и това помага да се избегнат потенциални проблеми и неудобства. Преди монтажа на вратата нашият екип ще направи оглед на мястото и ще извърши всички необходими измервания. Това позволява да планираме и подготвим всички необходими материали и инструменти, което спестява време и нерви. Отдаваме голямо значение на детайлите и точността при монтажа. Стремим се да предложим гъвкавост в сроковете, за да отговорим на нуждите и графика на клиента.

Предлагаме гаранция за извършената монтажна услуга, както и възможност за поддръжка и сервиз на вратата. Това осигурява спокойствие и увереност в качеството на извършената работа. Нашата цел е да предоставим на клиентите надеждна и безпроблемна услуга.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

- Какви са актуалните тенденции в дизайна на вратите?

- В момента има няколко актуални тенденции в дизайна, които се фокусират върху съчетаването на естетика, функционалност и иновации.

Предпочитат се чисти линии, гладки повърхности и прости форми, които създават елегантен и съвременен външен вид.

Една от актуалните тенденции е използването на натурални материали като дърво, стъкло и метал. Това придава естествен и топъл вид на вратите. Стъклените врати са популярни, тъй като визуално осигуряват повече пространство, позволяват проникването на естествена светлина и създават отворено усещане в интериора.

Не на последно място, актуални в дизайна на дома и офиса са тапетните, или "скрити", врати. Идеята на тази врата е да се слее със стената - нейната обработка е декоративна мазилка или боя със същия цвят като стената. Може да се освежи и реновира всеки път когато пожелаете, и винаги ще е в хармония с новия интериор.

https://msdesignbg.com

https://vrativhod.com

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑