Сгради

MARINA RESIDENCE: Начин на живот

Бургас изгражда своя Ривиера. Тя е заключена между широка златиста пясъчна ивица, парк и море. Включва редица интересни обекти, които въплъщават достолепния артистичен дух на Бургас с нов прочит. Уютно потънала в тях, Marina Residence предлага луксозни семейни жилища с площ от 109 до 200 кв.м.

Тук всеки ще се чувства като у дома си. С влизането в апартамента пространството, светлината, съвременният интериорен дизайн и щедрата гледка море са покана да се отпуснете и да се насладите на очевидното удоволствие да бъдете заедно.

Съвременната европейска архитектура и обмислените интериорни детайли отразяват характера на тази първокласна жилищна сграда.

Лукс и изтънченост от входа

Лоби бар с летен кът

На партера в красиво оформеното фоайе живеещите ще имат възможността да ползват вградена, модернизирана мултифункционална машина с ухаещо присъствие.

Подземни паркоместа

За удобството на живеещите са предвидени към всяка жилищна единица да има опция за купуване на две или три паркоместа.

Стойки за велосипеди

Помислено е и за тези, които приемат колоезденето като зелен и здравословен транспорт. Мрежата велоалеи в Бургас се развива и поддържа, като последно е изградено трасето, водещо до квартал "Сарафово". Това е най-удобната любителска велоалея, тъй като до нея нямат достъп автомобили, а е изключително красива - от едната страна е морето, а от другата - Атанасовското езеро.

Станция за електромобили

Подкрепяйки развитието в сферата на екологията и опазването на околната среда, чрез креативност в „зелените“ идеи и иновативни методи за тяхното осъществяване са позиционирани на всяко подземно ниво станции за зареждане на електромобили.

Премиум списък с услуги

Marina Residence предлага набор от услуги, чрез които живеещите тук ще се чувстват заобиколени от грижи: портиер 24/7, професионални хигиенни грижи за фасади, Wi-Fi във фоайето и във вътрешния двор, колички за транспортиране на стоки от паркинга до апартамента, организиране на празнични събития за жителите, поддръжка на лоби бар и детски клуб KID'S LAB в съответствие със съдържанието на проекта.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Арх. Радомир Серафимов, проектант на Marina Residence by Grand Hotel & SPA Primoretz

Вдъхновението на един архитект с многобройни награди да проектира на първа линия в Бургас

В последните години Бургас плавно променя своя облик. Исторически сгради се реставрират, за комфортно посещение се обособяват привлекателни забележителности като остров Света Анастасия, Акве Калиде, Авиомузея, главните пешеходни улици променят своя облик, различни кътчета осъмват озеленени. Една от основните линии за надграждане на градската среда е свързана със зоната за обществен достъп на пристанището. Като в редица други световни морски полиси неизползваемата остаряла среда там постепенно се асимилира и бива обживяна с нови събития и дейности от значение за общността. Конкретен пример за подобна успешна смяна на статута на подобна зона и превръщането й в привлекателна за хората са Морската гара и околностите й. Там наред с първия български пристанищен фар се издигат ресторанти, магазини, зони за отдих, разходка и почивка, които привличат хиляди бургазлии и гости на града. Акцент в зоната е "Магазия 1" – най-старият пристанищен склад в Бургас, построен през 1906 г., чиято уникална покривна конструкция тип "Айфел" е съхранена до днес. Част от новото атрактивно пространство на първа линия море е Marina Residence под шапката на "Гранд Хотел Приморец Бургас". Отговорен за облика на иновативната сграда е архитект Радомир Серафимов.

Ето какво споделя той за работата си: „Да бъдеш част от подобен мащабен проект е преди всичко отговорност. Всеки нов проект има отговорната задача да окаже влияние върху характера на градската среда и да обнови облика на града. Предизвикателствата на подобна мисия са много – от умение да създадеш устойчив, хармоничен дизайн, който да се впише в контекста на града, а от друга страна, да формира нов индивидуален облик със запомнящ се характер. Не на последно място е отговорността за създаване на функционална и комфортна сграда, която да отговаря на високите изисквания и потребности на обитателите й. Именно поради тези причини за мен беше изключително предизвикателство възлагането на този проект. Разбира се, неповторимото съчетание на контактната зона – парк, море и град, е изключително вдъхновение за всеки архитект. Бургас е град, който целенасочено се развива в посока постигане на нова, привлекателна и комфортна среда. Вярвам, че успяхме да създадем един вдъхновяващ проект, който ще добави изключителна стойност както на обитателите му, така и на Бургас“, казва арх. Серафимов.

Привилегия е арх. Радомир Серафимов да участва в промяната на Бургас. Той е част от "Ателие Серафимов архитекти" – компания със семейни корени, която работи в областта на красивата и функционална среда в България от 1990 г. Днес това е едно от най-големите и уважавани компании в бранша у нас с проекти и извън страната. Екипът включва архитекти, конструктори, специалисти в областта на градоустройственото планиране и дизайнери, както и над 100 асоциирани инженерни фирми и консултанти. Дело на "Ателие Серафимов архитекти" са знакови обекти от различен мащаб и естество – от сгради за култура, спорт, здравна дейност, образование и промишленост през банки, офиси, търговски и конферентни центрове до къщи, хотели и жилищни постройки. Работата на екипа е многократно награждавана. Сред отличията са 14 награди в национален конкурс "Сграда на годината" (https://www.asa-bg.com/awards), международната награда Bentley Property Award, призове на Съюза на архитектите в България, на Столичната община и други.

„Тенденцията пристанищните райони, забравени от времето, да се превръщат в активни градски средища е световна. Многобройни изследвания, включително етнографски, разглеждат трансформациите, които променят живота около пристанищата, средата и облика на крайбрежието. Такива процеси са в ход от години в Европа, Америкa и навсякъде по света. В този смисъл Бургас е на гребена на вълната, вдъхва живот и приобщава към централното градско ядро тези някога индустриални зони. Така морето се отваря към града и става достъпно за хората в още по-широки граници. Най-хубавото всъщност е, че това не са просто теории. Тук се случва това, което става по света с тези стари-нови локации. Хората ги припознават и ги оживяват - и това е прекрасно! Marina Residence под шапката на "Гранд Хотел Приморец Бургас" и цялостното оформление на района вдъхновяват други архитекти, ландшафтни и интериорни дизайнери да продължат линията на непреходна елегантност. Така на принципа на доминото средата неусетно, но динамично се променя – и това носи ползи за всички“, завършва арх. Радомир Серафимов.

Алекс Ковачев, Студио IDEA, интериорен дизайн на Marina Residence by Grand Hotel & Spa Primoretz

Български дизайнер с впечатляващи проекти по цял свят избира Бургас за своето ново интериорно бижу

Всяка сграда има своя принос за естетиката на средата. Стойността ѝ се измерва от съвкупност от фактори – хармония с локацията и околните постройки, визуално внушение, историята и посланието зад нейния индивидуален разказ, функционалност и човекоцентрираност, включително на интериорните пространства, актуалност, устойчивост, непреходност във времето. Колкото повече от тези фактори комбинира един имот, толкова по-висока стойност във всеки смисъл има той. Пример за подобна многопластова сграда е Marina Residence под шапката на "Гранд Хотел Приморец Бургас". Тя е плод на задълбочени проучвания на пазара, уникален замисъл, професионално изпълнение, в които участие наред с инвеститора визионер има цял екип професионалисти в различни направления. Интериорните си достойнства морското бижу дължи на един прецизен професионалист, спечелил уважение на пет континента, а проектите му - множество международни награди. Неговото име е Алекс Ковачев.

Алек Ковачев ocнoвaвa cтyдиo "Идea" през 2000 г. и вече близо две десетилетия работи по създаването на луксозни интериорен решения за жилищни и публични пространства, заведения, хотели, самолети, яхти и други в цял свят.

Водещ принцип в работата на Алекс Ковачев и студио "Идеа" е стремежът към съвършенство

Залагат на натрупания с години опит в сферата на луксозния клас имоти в цял свят, но не се ограничават с познатото – изследват, търсят, рискуват... Дизайнерът черпи вдъхновение от всичко – от плавните линии на чаша шампанско до спираловидните извивки на нещо на пръв поглед толкова прозаично като обикновен тирбушон и цветовете и облика на облаците в различните часове на денонощието. Не следва сляпо тенденции и не се води от творческото си его. Попива информацията, която ни залива отвсякъде, както и динамиката на непрестанно променящата се среда. Обогатява още повече тези източници на творчески идеи и енергия с пътувания отвъд граница. Неспирно се развива, разгръща, адаптира и предлага на тези, които му се доверяват, устойчиви индивидуални решения, които са не само впечатляващи, но преди всичко функционални. Владее в дълбочина философията на лукса – ненатрапчив, дискретен, вплетен органично в тъканта на пространството.

1 / 2

2 / 2

Основната цел и ценност на екипа е деликатна и прецизна работа

по създаване на елегантен и красив дизайн, който да съхранява своя блясък и актуалност през годините. За да спестят ресурси като време и стрес на клиента, сами изпълняват проектите си до ключ с внимание и към най-дребния детайл. „Умеем да слушаме, казва Алекс. И работата ни винаги е подчинена на необходимостите и индивидуалността на клиента. Стремежът ни е той да усети проекта като инвестиция в по-добър живот и като реализирана мечта. Тогава знаем, че сме успели в мисията си.“ Екипът работи по над 20 проекта едновременно, като към всеки добавя собствения си уникален почерк. Така се получава акумулиран ефект на колективно концептуализиране. Съобразяват се с локацията и даденостите като стил и геометрия. Не следват модни тенденции, защото вярват, че интериорът трябва да е устойчив и неподвластен на времето. При работата по домове в най-голяма степен застъпени са и желанията, осъзнати и подсъзнателни на клиента, относно желаната визия на пространството. Създават съвършени пространства, в които всичко е хармонизирано, служи на своя обитател и вдъхновява.

Принципите си за дизайн и инженеринг при създаването на ергономични пространства, при които формата следва функцията, екипът на "Идеа" начело с Алекс Ковачев прилага и при изпълнението на Marina Residence под шапката на "Гранд Хотел Приморец Бургас". Концепцията на сградата включва висок клас жилища. Допълнително предизвикателство в този проект е ексклузивната му локация – на първа линия море, в зоната за обществен достъп на пристанище Бургас, която постепенно прелива в централната част на града и се превръща в предпочитано място за забавления, култура и разходки.

„За нас определящи фактори при всеки проект са локацията и предназначението на пространствата

В Marina Residence под шапката на "Гранд Хотел Приморец Бургас" мястото е уникално, с изумителни морски панорами, непосредствено до Морската градина и натоварената с над век история "Магазия 1". Придържахме се към елегантните линии, които носят усещане за лукс, неподвластен на времето, и запазват актуалност и привлекателност във всеки момент. Прецизирахме всеки детайл – от произведенията на изкуството, разположени стратегически, и осветлението - налично там, където е необходимо, до акустиката, с която в такива пространства трябва да се внимава и шумовете се свеждат до минимум с влагане на подходящи материали. Помислихме и за най-малките удобства, които да са съобразени с моделите на поведение на обитателите на различните пространства, за да осигурим оптимална амалгама от удобство, функционалност, естетика – за да направим Marina Residence под шапката на "Гранд Хотел Приморец Бургас" оптимално привлекателна, разпознаваема, комфортна. Вярвам, че постигнахме целта си и всеки, пристъпил прага, ще усеща уюта, комфорта и елегантната цялостна линия на пространствата“, споделя Алекс Ковачев за иконичната бургаска сграда.

Сред престижните призове, с които Александър Ковачев и студио "Идеа" са удостоени, са German Design Awards, London Club Awards, Restaurant and Bar Design Awards, International Property Awards, International Design Awards, BigSee Interior Design Awards, A’Design Awards, Luxury Lifestyle Awards и други. Проектите, които най-често са отличавани с приз, са ексклузивни проекти на частни домове в София, Лондон, Берлин, Москва, Лос Анджелис. През 2019 г. Александър Ковачев е номиниран за дизайнер на десетилетието в световен мащаб от Международните награди за архитектура и дизайн.

1 / 2

2 / 2

Обратно нагоре ↑