Сгради

Комплекс "Фонтани" - нов етап от "Зеленият квартал", уникален проект на "Домекс" в София

Комплекс "ФОНТАНИ" ще ви впечатли с прецизността към всеки детайл, отговорен за създаването на здравословна и хармонична среда на живот.

"Домекс" - инвеститор с над 15 години опит

"Домекс" е компания, отличена с редица престижни национални награди, и до този момент завършва над 350 000 кв.м РЗП.

Сред най-отличителните проекти в портфолиото на "Домекс" са "Каскадас Фемили Резорт" в кк Слънчев бряг, "Азур Варна Резорт" в кк Св. св. Константин и Елена, “Вила Астория“ в Елените, а в София - "Зеленият квартал", с цялостна концепция за стил на живот, мащабен проект с площ над 50 000 кв.м.

Тази година "Домекс" е отличен като най-активен инвеститор и строител в категория "Ваканционни комплекси” на база завършени кв.м разгъната застроена площ за 2022 г.

Горди сме с още едно престижно отличие като изпълнител в "Азур Премиум“ в кк Св. св. Константин и Елена - носител на специална награда „Сграда на годината 2021" в категория "Жилищни сгради над 10 000 кв.м РЗП“.

Комплекс "Фонтани" e задълбочено и внимателно обмислен до най-малките детайли от невероятния екип на архитект Крум Сергеев от studio Creative. Проектът се отличава с модерна визия, правилни форми и изчистени линии. Това е съвършеният дом за хора с усет към класическия и изискан стил, изпълнен по характерния за „Зеленият квартал“ начин. Комплексът е с контролиран достъп с цел уединение и спокойствие, като дворното пространство е богатото озеленено и обособено с кътове за игра и отдих.

Местоположението е изключително - уникално съчетание между зеленина, спокойствие, свеж въздух и непосредствената близост на градска среда.

"Зеленият квартал" е разположен в кв. "Кръстова вада-запад", в единствената зона на квартала с ниско строителство.

Едновременно отдалечено от забързания градски ритъм, от шума и трафика, но в същото време близо до всички съвременни удобства – само на няколко минути пешеходно разстояние до Южния парк, Paradise mall, метростанция "Витоша" и бъдещата метростанция на бул. "Черни връх".

Районът граничи със зелена зона, заделена за градски паркове и градини – „Южен парк IV част“, поради което и въздухът е осезаемо по-чист. Привилегията на близостта с тази зона осигурява изключително спокойствие на обитателите без “крос трафик” - още една предпоставка за природосъобразен стил на живот. Уникално място, където можеш да започнеш деня с глътка свеж въздух, чаша ароматно кафе и да се насладиш на прекрасната гледка към Витоша.

Проект "Фонтани"

Терен: 7564 кв.м

Локация: квартал "Кръстова вада-запад"

Проектант: "Студио Криейтив” ЕООД

Надзор: "Ай Соф Контрол" ООД

Инвеститор: "Домекс инвест" ЕООД

WWW.GREENDISTRICT.BG

Собствениците в комплекс "Фонтани" ще открият нов стандарт на живот с пълноценна инфраструктура и хармонична среда с разнообразни удобства.

Проектираме и изграждаме прекрасна инфраструктура и удобства с отлични възможности за живеещите в "Зеленият квартал" - може да пазарувате всичко необходимо за дома, без да губите време за пътуване, да заредите електрическия си автомобил, докато пиете чаша чай, да отпочивате, докато се наслаждавате на тихия ромол на фонтаните, да споделяте с приятели вкусна вечеря в местния ресторант или да се наслаждавате на компанията на близките ви хора, докато децата лудуват на детската площадка.

Важна част от "Зеленият квартал" е търговската улица. Тя е мястото за събиране на хората в квартала. Място за общуване, където могат да си набавят всички стоки и услуги от първа необходимост, да седнат със съседи и приятели на кафе или чаша вино, да хапнат нещо и да си поговорят за нещата от живота.

Търговската улица в "Зеленият квартал" е единственото място в района, в което ще намерите:

- Магазини с подбрани продукти за вино и тапас, за цветя и подаръци, плодове и зеленчуци, сладкарница, пекарна, салон за красота, цигари и алкохол, аптека, спортна зала, медицински кабинети, биомаркет, голям супермаркет.

- ЕКО детска площадка

- Паркинг за зареждане на електроавтомобили

- Красиви кътове за отдих

- В съседство ще бъде разположена нова модерна детска градина.

Балансът между забързаното ежедневие, вечерното спокойствие и свободното време със семейството е истинско предизвикателство за съвременния човек. С проектирането на комплекс "Фонтани" имаме за цел да продължим създаването на условия за пълноценно ежедневие за цялото семейство. Планираме нов притегателен център в "Зеленият квартал", в който са разположени редица удобства, достъпни за всички живеещи в квартала.

Желанието ни да създадем уникално пространство естествено продължи в създаването на прекрасни фонтани. Добавяме финалния щрих в квартала, като оформяме красиво визуално усещане и приятна релаксираща обстановка. Водните ефекти са една от най-популярните и ценни части от парковото изкуство в продължение на хилядолетия. Днес също би било изненадващо, ако успеете да намерите някой, който да може да устои на ефекта от ритмично пулсиращите водни струи на фонтан.

Фонтаните са новият характерен елемент в "Зеленият квартал" и заемат централно място пред комплекса, който всъщност носи тяхното име - комплекс "Фонтани". Това ще бъде най-атрактивното място в квартала, ще очарова хората, ще ги привлича и ще е новата любима точка за срещи, почивка и непринудено общуване.

1 / 2

2 / 2

Комплекс "Фонтани". Енергиен клас А, който съчетава последни технологии в строителството.

За нас създаването на жилищни сгради е мисия, на която гледаме изключително отговорно. Комплекс "Фонтани" е проектиран така, че собствениците на апартаменти в него да са доволни и да живеят безгрижно в тях и след няколко поколения. Вярваме, че енергоефективността, автоматичното пречистване на въздуха, "умното" управление и възможността за зареждане на електрически автомобили ще бъдат задължителни стандарти в близкото бъдеще. Ние създаваме "Зеленият квартал“ по този начин сега!

Комплекс "Фонтани" e поредният етап в "Зеленият квартал“ с ЕНЕРГИЕН КЛАС А, който отговаря на най-високите международни стандарти в строителството.

За строителството на сградите се използват висококачествени строителни материали и съвременни технологии, които осигуряват висока енергийна ефективност, идеален топлообмен и спестяват множество разходи по поддръжката на сградата. За общите части използваме само висококачествени каменни настилки и комбинация на дърво и мазилки с антибактериални бои.

Мястото е специално подбрано - в сърцевината на "Зеленият квартал", до новия ресторант и търговската улица в "Зеленият квартал“.

Осигуряваме висок стандарт във всички помещения и във всички апартаменти с няколко акцента.

Всеки апартамент се издава с подово отопление. Подовите повърхности са приятно затоплени и е удоволствие да стъпваш бос върху тях, особено голямо удобство за семейства с малки деца. Стените без радиатори дават възможности за декориране и място за шкафове.

Особено внимание обръщаме на шумоизолацията! На пода на жилищата се поставя звукоизолационна мембрана със замазка против ударен шум, която не позволява да се предават вибрациите от ходене както по пода, така и по стените на съседните апартаменти. В баните и кухните е монтирана безшумна канализационна система. Допълнителна шумоизолация се поставя и между стените на съседни апартаменти.

За да създадем благоприятен и здравословен вътрешен климат както и оптимален комфорт, всички апартаменти ще се издават подготвени за автоматично пречистване на въздуха с рекуперация – системата осигурява свеж въздух в помещенията, извежда влагата и елиминира всякакви бактерии и неприятни миризми. Има възможност за добавяне на йонизиране и дифузиране на здравословни етерични масла. Изключително подходящо съвременно решение за хората, които държат на качеството на въздуха у дома, или за такива, които страдат от алергии.

Умен дом и домашна автоматизация с Shelly - управлявате всяка точка на дома си и от всяка точка на света. Всички апартаменти в Green District са подготвени за умно управление на осветление, отопление, външни щори (кабели и устройства тип Shelly) и входна врата.

Вентилируемата фасада е LAMINAM за отлична топлоизолация, повишена паропропускливост, хидро- и шумоизолация. Избрахме дограма с максимална енергоефективност. Green District осигурява безопасната среда дори в асансьорите - SCHINDLER 3300 е бърз, лек, с ниска ежедневна консумация, ползва системата UV CleanAIR за автоматична дезинфекция с безупречна ефективност.

Соларни панели осигуряват електричество за осветление в общите части, фасадното осветление и осветлението във вътрешния двор, автоматичната поливна система и аварийното захранване за асансьорите.

Собствена инсталация ще събира дъждовна вода при собствен сондаж за автоматично поливане и напояване на зелените площи.

Контролът и сигурността са гарантирани от 24-часова видеоохрана със сензорни датчици за движение. Достъпът е ограничен със система за електронен достъп с чип/карта.

Подземното ниво на комплекса разполага с паркоместа, гаражи, велопаркинг и складове, предвидено е зареждане на електрически автомобили.

Планираме озеленяването с нескрита страст, а за да постигнем реалистично усещане, използваме 3Д модели на всеки вид

В комплекс "Фонтани" продължаваме традицията да създаваме не просто сгради, а дом, в който средата да осигурява истинска почивка и уют.

Светът, в който живеем, все по-настоятелно ни показва колко е важно да живеем сред природата и да имаме свободен достъп до нея. Затова и наличието на добре проектиран и озеленен двор става все по-голяма необходимост. Дори да не може да стигнете до някой голям природен парк, в комплекс "Фонтани" няма да усетите липсата му! Над 4000 кв.м на разположение само за собствениците!

В озеленяването на проекта грижливо избираме видове, които символизират красотата на живота, пролетта, силата на духа, хармонията и вътрешното спокойствие, за да създадем зелен райски кът у дома. Вашето лично пространство за уединение и релакс или спокойни разговори със семейството и съседите. Тук можете да се насладите на истински свежия въздух и тишината както никога досега.

Подбираме видове като индийски люляк, кедър, кипарис, амброво дърво, магнолия, японска вишна, плачеща върба, сребролистна липа, туя, лавровишна, бордюрна роза, японска спирея, хойхера, перуника, флокс и други - общо над 40 вида прецизно подбрани широколистни и иглолистни дървета, декоративни храсти и ниски треви, подходящи за целогодишното озеленяване в нашите ширини.

В парковата територия разполагаме тихи кътове, зони за отдих, малки алеи с елегантни декоративни елементи - водни огледала, а ниското градинско осветление привечер създава отпускаща атмосфера.

Специално за най-малките обитатели разположихме на тихо място детски кът със съоръжения, изработени изцяло с екологично чисти материали.

1 / 2

2 / 2

Светли и просторни апартаменти, завладяващи с поразителната си панорамна гледка към града и Витоша

Дневната светлина влияе благополучно върху здравето, работоспособността, ефективността и качеството на сън и почивка и като цяло на качеството на живот. Осигуряваме максимална осветеност и създаваме естествено усещане за връзка с околната паркова среда с големи прозорци от пода до тавана. Всички апартаменти в комплекс "Фонтани" са с прозорци тип френски.

В комплекса ще намерите разнообразие от апартаменти с правилни разпределения с 1, 2, 3 или 4 спални със застроена площ от 55 до 271 кв.м.

Отличителни жилища в проекта са мезонетите със собствена градина и пентхаус апартаментите на последен етаж.

Мезонетите на две нива със собствена градина разполагат с индивидуално обособено дворно пространство посредством декоративни огради и вечнозелени храсти, което е продължение на цялостното озеленяване в комплекса. Тези апартаменти разполагат с топла връзка към гаража.

На последния етаж са проектирани многостайни апартаменти тип PENTHOUSE с просторни помещения, големи панорамни тераси и разкошна гледка към Витоша и града.

Вижте cтaтиятa в бpoй 5/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑