Продукти и технологии

Качествени пожароустойчиви врати от "Игъл Трейд"

Споделяне

Фирма "Игъл Трейд" се занимава с внос и продажба на пожароустойчиви врати. Предлаганите врати са приложими във всички браншове. Най-използваните са за офис сгради с пожародопустимост до 120 минути, но също така и стъклени пожароустойчиви врати, поръчвани както за офис сгради, така и за хотели. Вратите за мазе също са бюджетен и ценен партньор на строителите.

Новите попълнения в семейството на "Игъл Трейд" са вратите на панти с особено големи размери - достигат до 5Х5 м, както и плъзгащите пожароустойчиви врати, които достигат до 5.4Х5.4 м. Тези врати са приложими за търговски центрове, индустриални производства и складове.

Вратите с дървесен декор са все по-търсен продукт на българския пазар.

В момента съвместно с нашите партньори от Италия разработваме метални врати с висока топлоизолация за къщи, подходящи за външни условия. Надяваме се съвсем скоро да можем да ги предложим на крайните клиенти в България.

Отне ни много време и ресурс да осигурим необходимите документи и сертификати, за да могат продуктите ни да отговарят на всички пожаробезопасни изисквания. Вратите са двустранно изпитани и отговарят на най-новите изисквания CE Mark -EN 16034-1:2014, имат клас по реакция на огън А2, димоуплътнени са и са издържали тест за самозатваряне от 200 000 цикъла (клас С5).

Плъзгащите врати са предназначени за отвори с големи размери и доста често се използват за отделянето на големи подземни паркинги или търговски магазини. Обикновено този тип врати са в отворено състояние благодарение на стандартно заложения електромагнит в оборудването, който се свързва към пожароизвестителната система и при събитие вратата се самозатваря плавно чрез противотежести и фабрично заложен регулатор на скоростта. Амортисьорът помага на вратата бавно да прилепне към насрещната колона. При нужда от малка евакуационна врата има възможност за два размера, както и да се постави паник бар.

Плъзгащите пожароустойчиви врати са еднокрили и двукрили със степен на пожароустойчивост EI₂120 с СЕ маркировка EN 16034:2014 и клас на самозатваряне С3 (50 000 цикъла). Вратите се предлагат с размери до 5400Х5000 мм. А към края на 2020 г. се очаква да са готви сертификатите за врати с размери до 9000Х9000 мм.

Пълния текст четете в брой 4 на сп.ГРАДЪТ