Сгради

Изживейте бъдещето днес в "Central Park Бургас"

Споделяне

Четете в брой 2 на сп. ГРАДЪТ

"Central park Бургас" е многофункционален комплекс, който включва 3 бизнес сгради Клас А, IT академия, конферентен център, жилищна част, търговски и спортни обекти, ботаническа и двуезична детска градина. Colliers определят комплекса като „един от най-иновативните проекти, които се изграждат в момента в България“. Инвеститорът е „Триа инвест“, компания с репутация на лоялен партньор, с множество изпълнени висококачествени обекти в областта на жилищното и търговски строителство, реализирани в последните 25 години. Концепцията при проектирането, както и в строителството на Central park, включва 3 основни стълба: изграждане на бизнес-лайфстайл екосистема, устойчива среда и социален ефект.

1 / 1

БИЗНЕС-ЛАЙФСТАЙЛ ЕКОСИСТЕМА

Клас А офисите са разположени в 3 бизнес сгради на обща площ 39 486 кв.м. Капацитетът им е 4200 работни места за IT специалисти. Центърът за събития ще може да поеме над 1000 души или според спецификата на отделните събития може да се отделя на гъвкави пространства, така че да се използва по едно и също време за различни по тип и аудитория мероприятия. Паркингът включва 1700 подземни паркоместа, както и паркинг за велосипеди и посетители. За комфорта на работещите в Central park (комплексът е кръстен така, защото се намира в непосредствена близост парк „Изгрев“ в Бургас, от другата му страна е с красив изглед към Бургаския залив и Бургаското езеро) допринасят и фитнес и СПА център, магазини, ресторант и бистро, кафенета, обекти за услуги, както и двуезична детска градина с часове по приложна математика.  

 

УСТОЙЧИВАТА СРЕДА

Устойчивата среда се гарантира чрез използване на възобновяема енергия и пасивни технологии за осветление, отопление и охлаждане. Строителството отговаря на най-високите световни стандарти и се използват всички средства за ограничение на въглеродните емисии. В конструкцията на сградата e вложена иновативна система за олекотяване на плочите, позволяваща намаляване на общото тегло на сградата и въглеродния отпечатък. За това инвеститорът се спира на системата Cobiax: вместо твърд бетон в рамките на подсилена плоча се използва лек елемент рециклирана пластмаса. Олекотените плочи Cobiax намалява теглото и имат отличително ниво на екобаланс, не на последно място гарантират и намаляване на токсичните за околната среда замърсители като CO2 с до 20%. Системата е със сертификати за устойчивост DGNB, LEED и BREEAM. Предвидени са зарядни станции за електромобили.
Във всички аспекти на строителството се прилагат водещи софтуерни решения. Това също е от значение при изграждането на сградите, които са с увеличена устойчивост срещу земетресения.

 

1 / 1

СОЦИАЛЕН ЕФЕКТ

Чрез Central park Бургас ще се превърне в предпочитана дестинация за служители, които да работят и живеят в града, притегателна сила за туристи, които търсят процъфтяваща градска среда, образовани специалисти, които да живеят и създават дом и семейство, уникална свързаност с курорти по Черноморието и София посредством магистрала "Тракия". Предпоставки, които могат да привлекат международни компании от всякакви размери и сектори, защото в комплекса са разположени всички необходими съоръжения, осигуряващи комфорт на жителите: ботаническа градина, двуезична детска градина за 200 деца, модерен фитнес център, СПА център, магазини, ресторанти, паркова среда с водно огледало и тропическа растителност, както и избор от модерни и луксозни апартаменти под средните цени на имоти в Бургас.

Комфортът за бизнеса се допълва от IT академия и предвидено коуъркинг пространство. Заобикалящата комплекса инфраструктура е облагородена и ще продължи да бъде модернизирана.

Цените за наеми на офис пространства клас А в Central park в Бургас ще са доста под тези на подобни офисни помещения в София. Новостроящият се мултифункционален комплекс в Бургас предлага три бизнес сгради клас А с възможност за ситуиране на до 4200 работни места.

Амбицията на инвеститорите е Central park да бъде иновативна екосистема, която е предпочитана месторабота и дом за IT и аутсорсинг компании. „При проектирането и енергийните решения се постарахме проектът да отговаря на нуждите на пазара на недвижимите имоти в идните 10 години“, припомнят инвеститорите.

"Central park Бургас" предлага отлична синергия между модерни офис пространства, жилищна и търговска среда с нисък разход за поддръжка. В съчетание с това е и висококачествената среда на живот, работа и релаксация на достъпна цена, която дава на обитателите възможността на изживеят бъдещето днес.

Четете в брой 2 на сп. ГРАДЪТ