Продукти и технологии

Идеите създават бъдещето. Новият изцяло електрически Audi e-tron GT quattro

Как изглежда устойчивата мобилност на бъдещето? А какво да кажем за компания, която я прави възможна? По време на BalRec 2021, Порше София Запад, дилър на марката, ни даде част от отговорите на тези въпроси с впечатляващия Audi e-tron GT quattro. Днес ви разкриваме модела в детайли.

С модела e-tron GT марката Audi показва колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Елегантното купе с четири врати, което се предлага и в RS вариант, съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Този модел бележи прехода към една нова ера – това е Gran Turismo на бъдещето.

И двете версии e-tron GT quattro и RS e-tron GT са мощни, бързи и динамични, и двете се отличават с нулеви локални вредни емисии.

Екстериорът на Audi e-tron GT го превръща в същинско динамично произведение на изкуството. Всяка линия и повърхност тук е на мястото си – започвайки от предните фарове, по желание на клиента предлагани с технология Audi лазерни светлини, до големия дифузорен елемент в задната част на автомобила.

Всички детайли в този автомобил създават една неповторима скулптура, която изглежда така, сякаш е изваяна от вятъра. Наред с това оформлението се откроява със забележителни аеродинамични качества – коефициентът на обтекаемост Cx се равнява на едва 0,24.

Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите: водачът и пасажерът седят ниско и спортно, разделени от широката централна конзола, а задните места предлагат достатъчно простор за възрастни пасажери. Със своята прогресивна елегантност интериорният дизайн подчертава характера на автомобила. Това е истинско Gran Turismo, тоест автомобил за пътуване със спортен характер, който предлага и отличен комфорт. Точно така може да се определи характера на Audi e-tron GT.

Както всеки друг автомобил на марката Audi, e-tron GT също разполага с богати възможности за свързаност. Инфотейнмънт-оборудването, онлайн-услугите на Audi connect, както и асистиращите системи за водача отговарят на последните тенденции в съответните области. И тъй като един толкова динамичен автомобил трябва и да звучи добре, Audi предлага за e-tron GT** специално композиран за модела звук. Звученето е мощно и прогресивно – точно както подобава при Audi.

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

В зависимост от избраната версия за задвижването се грижи електромотор с пикова мощност 350 кВт (476 к.с.) или респ. 440 кВт (598 к.с.). Това позволява впечатляващо ускорение, не по-малко впечатляващ е и пробега от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет. Нейната 800-волтова технология позволява зареждане с постоянен ток с мощност до 270 кВт.

Ходовата част също залага на идеалния баланс между динамика и комфорт; технологии като Audi drive select, управление на всички колела, регулируеми амортисьори, трикамерно пневматично окачване, електрическо двойно предаване и блокаж на задния диференциал имат сериозен принос в тази насока. Колелата са с размер до 21 цола, а спирачките, по желание предлагани във вариант от карбон и керамика, имат диаметър 420 милиметра.

e-tron GT quattro: Kомбинирана консумация на енергия: 19 кВч/100 км
Комбинирани CO2 емисии: 0 г/км
RS e-tron GT: Kомбинирана консумация на енергия: 21 кВч/100 км; комбинирани CO2 емисии: 0 г/км
Данните за разхода на електрическа енергия и емисиите CO₂ могат да варират в зависимост от оборудването на конкретния автомобил.

Шоурум Порше София Запад:
1331 Coфия, бyл. „Eвpoпa“ 447
Teл. +359 2 81 28 400
Е-mаіl: аudі_ѕоfіа@роrѕсhеbulgаrіа.bg
www.роrѕсhеѕоfіаzараd.bg

 

Обратно нагоре ↑