Продукти и технологии

Ideal Standard: Технологичните предимства – решения за по-добро здраве

Споделяне

Епидемичната обстановка в света промени представите, преобърна живота на хората, доведе до преоткриване на нови ценности и задава един различен начин на живот. Начин, предопределен от мисълта за по-висока степен на хигиена, здравна култура и социално общуване. Всичко това е немислимо без технологиите, а през последните 50 години именно технологията се развива толкова бързо и този период се счита за четвъртата индустриална революция на човечеството. До голяма степен тази революция засегна всеки производствен и търговски сектор. Индустрията за баня не прави изключение, безброй иновации се отразяват върху начина, по който Ideal Standard проектира своите продукти и съответно възприемането на санитарните помещения.

Stay Home е етикетът, белязал нашето ежедневие. Домът – това е моята крепост, е не просто актуален, а единствено възможен. Обществените места са сведени до определени търговски обекти, в които хигиената е на ниво като в дома ни - толкова високо, че всички ще го изискваме и след като приключи периодът на карантината. Санитарните помещения като важно високохигиенно пространство също са поставени на фокус. Ние поставяме много по-големи изисквания към личната си хигиена и здраве. Имаме по-големи очаквания, когато става въпрос за съоръженията, които поддържат нашите лични и социални модели (дом, работа, общуване, обществени места, търговски обекти).

В унисон със ситуацията са и изводите, които прави Ideal Standard в научното проучване, проведено в края на миналата година, сравнявайки възгледите на архитектите и дизайнерите с тези на крайните потребители, когато става дума за обществените санитарни помещения и връзката им с тези в дома им, 70% от анкетираните казват, че очакват санитарните помещения в обществените сгради да са на такова ниво и качество, както тези в дома им. В Бялата книга на Ideal Standard, наречена „Създаване на по-добри санитарни помещения“, е изследвана промяната на градската демография и размиването на традиционните граници между личния живот и обществения на всеки човек, които промениха нуждите и отношението на хората към това да се чувстват комфортно и добре извън дома си, поради което санитарните помещения на общественото място играят по-важна роля от всякога в нашето ежедневие.

Около 75% от анкетираните заявяват, че през следващото десетилетие все по-определящи са технологиите за пестене на вода, енергия и материали. Проучването на Ideal Standard категорично показва необходимостта от използването на новите технологии, тъй като те, освен че са достъпни, оказват влияние върху здравето и благосъстоянието на хората. Освен това те са по-високоефективни за пестене на вода и енергия, с което оказват положително въздействие върху природата. Подходящи решения за санитарното помещение както в дома, така и в обществените сгради са тоалетните с революционната технология AquaBlade. Те са с по-висока хигиена и степен на измиване, защита от бактерии поради почти нулевото ниво на изпръскване на водата. Все по-определящо е лесното почистване и поддръжка, което при смесителите за умивалници и душ системите е решено чрез технологията SmartShine® Finishing, налично при колекцията Cera Family. Заедно с по-високото ниво на здравна култура основен приоритет вече стават и разходите за вода и енергия. Технологията AquaBlade е в почти всички модели на Ideal Standard, в които има предвидени и казанчета за намалено потребление на вода – 6/3 л или 4.5/3 л. Смесителите се отличават с редица технологични предимства като: технологията BlueStart, която намалява потреблението на енергия до 50%; с CLICK технологията се намалява консумацията на вода до 50%, а с Light Move иновацията се постига най-висока степен на точност на температурата на водата.

Душовите решения са с интегриран ограничител на дебит, който редуцира потреблението на вода до 8 l/min и намалява разходите. Допълнителна безопасност в душ зоната се осигурява с поддушовите корита Ultra Flat S, които са със специално покритие, което предпазва от подхлъзване.

С решенията си за санитарните помещения Ideal Standard осигурява не просто технологии и иновации за по-стойностни и устойчиви жилищни и обществени сгради, а и решения за защита на здравето, повишен комфорт и възвръщаемост на инвестицията.

Четете в брой 3 на сп. ГРАДЪТ