Сгради

Green Paradise V - Тих зелен комплекс в дъбова горичка

Споделяне

Комплекс Green Paradise V се намира в Приморско на уникално за града място, наричано „Корията“ – гъста дъбова гора, където свежият въздух ви кара да се чувстване като на планина или на хижа, а в същото време сте на морето. Това е петата фаза от целогодишния комплекс The Green Paradise и е негово естествено продължение. Пететажната сграда с 4050 кв.м е построена върху 2020 кв.м, пред нея има 50 м басейн с 3 коридора със система за подгряване на водата с постоянна температура 26-28 градуса, за да може да се ползва от началото на април до края на октомври. В сградата са разположени 80 апартамента - студиа, апартаменти с 1 спалня и дневна, апартаменти с 2 спални и дневна. В момента се извършват довършителни работи със срок за завършване лято 2021.

Целият комплекс The Green Paradise е разположен сред дъбова гора на терен 7000 кв.м, с 3 открити и един закрит басейн с джакузи, сауна и парна баня, детска площадка, беседки, парк с алеи за разходка, ресторант само за гостите на комплекса, целогодишна рецепция, фитнес зала, магазин, няколко подземни паркинга с възможност за купуване на паркомясто, което да се оборудва като гараж, паркинг за велосипеди.

 

Името „Зелен Рай“ не е случайно

Комплексът е разположен сред гъста дъбова гора. Посланието е - един жилищен комплекс не трябва да изглежда като камара бетон. Внимателният подход към планирането на сградите и запазването на всяко от съществуващите дървета се отплаща многократно, а на мястото на всяко отрязано дърво се засаждат две. Естествената среда и гората осигуряват чист въздух, приятна температура през лятото и слаби ветрове през зимата. Към богатото озеленение се добавят цветята и парковата среда –удобни места с пейки за сядане, масички и шатри - за отмора и глътка чист въздух след динамичния ден. Има възможност всеки живеещ в комплекса да засади дърво, като в негово отсъствие екипът от градинари ще се погрижи за него.

 

Старобългарски стил
Всички сгради в комплекса са проектирани в осъвременен старобългарски стил – съчетание от бяла мазилка, дърво, камък и стъкло в комбинация с българския дух и обилието от зеленина. Коридорите са минималистични с цветни декоративни мазилки и красиви картини, асансьорите са със стилен дървен декор, стълбищните клетки са с много естествена светлина.

Типове жилища
Апартаментите са 260 на брой - студиа от 20 до 40 кв.м, апартаменти с 1 спалня от 50 до 80 кв.м и апартаменти с 2 спални от 80 до 120 кв.м. Проектирани са с големи прозорци за максимална естествена светлина, функционални санитарни възли с изводи за пералня и електрическа лира и с възможност за подово отопление, към терасите има изходи от всички стаи, дневните са с максимална осветеност и оптимално разпределение на жилищната площ. Големите апартаменти с 2 спални са с 2 бани с тоалетни и гардеробно отделение. Апартаментите на първите етажи са с традицонни озеленени английски дворчета за по-голям комфорт и усещане за къща, апартаментите на последните етажи са с просторни слънчеви тераси. Някои от жилищата на първия етаж имат собствен вход към басейна - излизате на терасата, правите няколко крачки и вече плувате.

 

1 / 2

2 / 2

Най-високо качество на изпълнението

Сградите са с монолитна стоманобетонна конструкция и с подземен етаж. Външните тухлени стени и тези между апартаментите са с керамични тухли 25 см с термомост за по-добра топло- и звукоизолация, преградните стени са 12.5 см. Външната топлоизолация е с дебелина 10 см и минерална мазилка. Прозорците са с 6-камерна ПВЦ дограма с двоен стъклопакет и прекъснат термомост. Стените са с мазилка и шпакловка, не с гипсокартон. Подовете са с гранитогрес в коридорите и кухненската част, а в дневните и спалните – с ламинат. Температурите в Приморско през краткия зимен период са основно плюсови, около 5-7 градуса, отоплението е практично и евтино с климатици.

Всичко за комфорта на клиентите

В днешно време за комфорта в едно жилище не са достатъчни четири стени и покрив. За днешния купувач са от голямо значение редица фактори - от материалите за довършителни работи до района и съседите, търсена е цялостна среда плюс удобствата на жилище, място за почивка и тихо пространство.

Нашият купувач е човек, който си цени свободното време и иска да го прекара в максимално удобна среда, но сред природа и тишина, обяснява Анатолий Миндов, мениджър продажби: ако иска да кара велосипед със семейството сред природата - те ще са паркирани на специален паркинг, ако иска децата му да играят навън – до детските площадки са предвидени места за сядане, за да може родителите да си говорят, ако искат барбекю на открито – предвидени са специални места. Освен за почивка апартаментите в комплекс The Green Paradise могат да се използват и за целогодишно живеене предвид новата реалност на пандемията с учене и работене от дистанция, затова в комплекса е осигурен високоскоростен оптичен интернет.

The Green Paradise залага на ниско строителство с малък брой сгради и апартаменти. Комплексът и занапред ще си остане сравнително малък и тих. В продажбите на апартаменти се ръководим от индивидуален подход и винаги намираме удобни решения, варианти за бързо или за разсрочено плащане, обяснява Анатолий Миндов. Придържаме се към правилото „доведи приятел“, като по този начин всеки от нашите клиенти получава допълнителни отстъпки от цените. Ние печелим колектив от хора, които се познават един друг и така прекарването на свободното време става по-приятно. Децата им, свикнали да играят заедно, продължават да го правят, родителите прекарват времето с близки приятели за една пълноценна почивка. Някои може да го наричат утопия, но ние наистина се опитваме да създадем едно голямо семейство, завършва Анатолий Миндов.

1 / 2

2 / 2

ФАКТИ
Проект: Green Paradise V
Локация: Приморско
Инвеститор: Виктори Ко ЕООД
Изпълнител: Виктори Ко ЕООД
Проектант: Студио А5
РЗП: 6 500 кв. м

Източник: pds.bg