Сгради

Ела на своя TERITORIA

studio CREATIVE

Развитието и трансформацията на една зона, която дълги години е била организирана като промишлена, индустриална и административна, продължава постепенно в нейното преобразуване и обособяване в предпочитана жилищна територия. Разположен в южната част на град София, между река Владайска, бул. "Цар Борис III", велоалеи, няколко парка и още много урбанизирани удобства, се задава нов и вълнуващ проект - това е TERITORIA.

Клиент: Home2U
Местоположение: София
Функционален тип: Комплекс от жилищни сгради
Площ УПИ: 10 996 кв.м
РЗП: 40 684 кв.м
Фаза: В строеж
Година на проектиране: 2021

 

 

 

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Проектът представлява композиция от 5 сгради с различна височинна вариация между 28 м и 50 м и индивидуална функционалност, но и същевременно обединени с общ авангарден характер. Изящният дизайн на сградите е изразен чрез динамиката на острите ръбове, които сменят посоката си на движение през определен интервал, образувайки модули с различна ширина и височина, предназначени индивидуално за всяка от сградите.

За луксозното излъчване на цялостната композиция допринасят също така ефирността, създадена от многобройните панорамни прозорци, елементите с бронзово-златист оттенък, както и светлинните линии, подчертаващи движението по фасадните елементи. Дизайнът на проекта създава тенденции за съвременен начин на живот.

TERITORIA в 5 основни принципа на своята ДНК, обединяващи ценностите и стремежите на съвременното семейно жилище

Свободна TERITORIA

80% от терена на комплекса от 11 000 кв.м остават незастроени. В свободната площ се интегрират широко биоразнообразие от зелени площи, храсти, дървета и зони за общуване, четене, игра и живот на открито.

Активна TERITORIA

Инфинити алея на здравето за крос и разходки, мултифункционално игрище за футбол, тенис и баскетбол, фитнес на открито, детски зони за активни преживявания.

Лична TERITORIA

Жилища с просторни и удобни помещения с много светлина, панорамни гледки и ослънченост.

Скъпоценна TERITORIA

Сгради с изящен дизайн и авангардна архитектура. Солидна инвестиционна стойност, растяща в годините. Знаков комплекс, който ще остане като нарицателно за новаторство и лукс.

Южна TERITORIA

Уредена инфраструктура около комплекса, съчетаваща в себе си всички удобства на южните квартали заедно с напълно изградена мрежа от транспорт, велоалеи, тротоари и паркове.

Обратно нагоре ↑