Сгради

Един проект на Renzo Piano Building Workshop: 555 Howard Street

Renzo Piano Building Workshop

Проектът на 555 Howard Street в Сан Франциско по проект на известното архитектурно бюро Renzo Piano Building Workshop ще бъде 37-етажна сграда - петзвезден хотел с 257 стаи на първите 19 етажа и апартаменти на следващите 17 нива. Теренът от 1.34 декара е заключен между улиците Howard Street и Tehama Street. Свободният достъп ще позволява на външни посетители да се изкачват до 37 етаж и да се наслаждават на града от височината на зеления покрив със стъклени екрани. Билдингът е пресертифициран като LEED Platinum.

Проектът се изгражда на мястото на три съществуващи двуетажни сгради върху три парцела от 1347 кв.м в квартала на юг от градския централен пазар, оградени от паркинг, две улици, съществуваща сграда и автобусна рампа.

Сградата с РЗП 27 200 кв.м ще има 37 етажа и четири подземни нива. Предвиден е петзвезден хотел с 257 стаи до 19 етаж с оператор Langham Hotel Group. 73 самостоятелни апартамента са разположени на нива от 20 до 36, откъдето е предвидено място за бар с открита стълба и достъп до градината на ниво 37, обилно озеленена с дървета и храсти със стъклени екрани. Терасата с ексклузивен достъп от обитателите се намира на ниво 21.

1 / 2

2 / 2

Хотелската част включва ресторант на партера и зала за специални събития със зони за срещи на нива 2 и 3. На първи сутерен са разположени басейн, фитнес център и СПА, като всички (четири) нива са свързани с открита стълба. Ресторантът гледа на запад към новия парк. Всички нива, включително баровете и покривната градина на нива 36 и 37, се обслужват от шест асансьора - четири пътнически и два служебни, и един специален обслужващ асансьор от кухнята на втори сутерен. Паркирането на терена е осигурено с автоматична система за на сутерени 1 до 3.

Мащабът на сградата е скромен в сравнение с планираната височина, но с внимание към силуета и пропорциите. Използваният визуален език за фасадата е интелигентен и устойчив - отзвук от амбициозната цел за LEED Platinum, със серия от прозрачни стъклени пластове, които осигуряват хармонично свързване и вибрация.

Поради високата околна застройка обилното остъкляване в долната част на сградата има ключова роля за свързаността със и достъпността до града и максимална прозрачност. Основна идея в концепцията е създаване на сграда, която да не бъде безразлична към града, а да бъде място за социализация, коментират от офиса на RPBW.

ФАКТИ
Проект: Офис сграда 555 Howard Street
Етажност: 37
Петзвезден хотел: 257 стаи на етажи 1 - 19
Жилища нива: 20 - 27
Терен: 1.34 дка
РЗП: 27 200 кв.м
Инвеститор: Pacific Eagle
Архитект: Renzo Piano Building Workshop в сътрудничество с Mark Cavagnero Associates

Обратно нагоре ↑