Сгради

Диамант-2: Дванайсет от фасетите на съвършенството

Подобно на лъч, попаднал върху най-ценения камък, погледът към ДИАМАНТ-2 открива нови и нови страни на вашия безупречен избор. Предимствата на живота тук преливат едно в друго, за да създадат класата на цялото. Тук всичко ви изпълва с усещане за светлина, свежест, сигурност.

Защото вие търсехте това.

МЯСТОТО: сред града, край природата

До Ловния парк? Да. Близо до горната част на Борисовата градина? Да. Кой не би казал „да“ на поканата да живее в непосредствената близост на обичани паркове в София? Особено когато инфраструктурата е подобрена и с изградените от АРТЕКС пътеки и велоалеи пътят от дивана до природата е сведен до броени минути? Великолепната гледка към парка също е ударна доза зелена енергия за духа. Престижен адрес, отлични транспортни връзки. Да, това е мястото.

ВИЗИЯ: АРТЕКС

Обгърнати със стъкло, трите сградни тела излъчват ефирна елегантност. Те са изящно подчертани с вертикални пиластри, завършващи с асиметрични козирки, придаващи тектонична завършеност на сграда с характер. Благородно дискретен, но винаги разпознаваем, стилът АРТЕКС слива чистите линии на класическата архитектура с динамиката и чувствителността на XXI век. Една емблематична визия, доказваща потенциала на вдъхновеното високо строителство да създава уникалност в това, в което другаде са предлагали униформеност; демонстрираща естетика, която ще съхранява своята актуалност за поколенията, които ще живеят тук. Диамантите са вечни, нали?

ПРОСТРАНСТВОТО: по вашата мярка

С площ от 55 кв.м до 483 кв.м, от двустайни през три- и четиристайни, за да се стигне до многостайните, жилищата тук са серия от възможности, очакваща вашия прецизен избор. Разнообразието на предложенията е продиктувано от желанието за създаване на жива, активна общност от хора от различни поколения, професии и потребности. От друга страна, в своите анализи екипът на АРТЕКС отчита устойчив интерес към закупуването на голямо семейно жилище и второ в същата сграда, но по-компактно, за по-възрастни родители или порастващи деца. В които и да са от трите сгради, двете жилища осигуряват основата на психологическия комфорт: близост и независимост.

ДИАМАНТ-2 има и ексклузивни предложения, за които можете да научите повече, ако пожелаете среща с нас. Сред тях са жилища, предоставящи лукса на къща със собствена веранда и градина с връзка към ВИП парка. А гледката от 50-метрова височина към Витоша и София може да ви въодушевява във всеки миг от денонощието.

ЗДРАВОСЛОВНОСТТА: началото на всичко

Пандемията подложи на проверка не само нашия дом, но и нашата среда. Безупречното строителство с екологични материали с доказан произход, антибактериалните покрития на повърхностите, заложените високи параметри на топло- и шумоизолация, оптималното ослънчаване – всичко това прави и най-продължителното обитаване (съчетаващо работа, учене и отдих) удобно, сигурно и приятно.

От друга страна, новият Медицински център в ДИАМАНТ-2 е възможност за незабавен достъп на всяко семейство до необходимите грижи. А за поддържане на добрата физическа форма винаги може да се разчита на мега СПА центъра на съседния ДИАМАНТ, където има басейн, фитнес, зали за игри, йога и пилатес.

Самият ресторант в ДИАМАНТ-2 – на три нива, със зелена градина – е с меню, подчинено на биопродуктите. Той има потенциала да стане своеобразен клуб на обитателите на ДИАМАНТ-2 и техните гости. Допълнителна възможност са доставките за храна по апартаментите във вечерите, когато прекрасната гледка от собствената тераса изглежда предостатъчна.

МИКРОКЛИМАТЪТ: магията на рекуперацията

Благодатното място – с живителната близост на Ловния парк и горната част на Борисовата градина – е единият източник на свежестта. Другият е… технологичен: т.нар. рекуперация, осигурена от специално инсталирана система. Това е процес на контролирана механична вентилация, при която отработеният въздух се извежда (главно от кухните, баните и коридорите) и се филтрира, за да не замърсява външната среда, а температурата му се използва за затопляне или охлаждане на внасяния отвън въздух. Същевременно подаваният отвън въздух преминава през система на много по-фини филтри, за да се отстранят полените, вредните газове и фините частици. С винаги циркулиращ свеж въздух (безшумно, до 25 децибела) дори след дългото ви отсъствие тук не могат да ви посрещнат влага, мухъл или неприятни миризми. С рекуператорната система, даваща такива гаранции за микроклимата, е очевидно, че жилищата са особено подходящи за деца и за хора, предразположени към алергии, бронхит, астма и други белодробни, както и сърдечно-съдови заболявания.

ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ: задължителната днес

Рекуператорната система понижава чувствително сметките (охлаждането и затоплянето на помещенията стават при минимален разход на енергия), но не е единствената, която прави това. Най-добрите изолационни материали, безупречно уплътнените врати, качествената дограма – всичко снижава енергопотреблението, при това защитавайки дома от всякакви неблагоприятни въздействия.

Да припомним и важното за всички: енергийната ефективност на ДИАМАНТ-2 се измерва не само в индивидуалните домакинства. В споделената среда на една висока сграда се харчат много по-малко ресурси, отколкото в жилища, разпръснати на голяма площ.

ЗЕЛЕНОТО: съхранено, умножено

ДИАМАНТ-2 доказва, че високите сгради могат да бъдат зелен фактор в своята среда. Първо, с главно подземното паркиране (на две и три нива) се освобождават площи, които са озеленени по специален проект с подбрани растителни видове и предоставят пространства за свободното време. Заложеният план за поддръжка гарантира тяхната свежест. Второ, зеленината може да се качи и по вертикала, както АРТЕКС неведнъж демонстрира. Озеленените тераси на част от апартаментите в ДИАМАНТ-2 са пример за това. Сред разнообразните предложения има и жилища с веранда и зелена площ. Самото внушително фоайе, потънало в зеленината на специално подбрани растения и отвеждащо към изтънчените градини, говори на всеки посетител, че тук ценят всяко стръкче и се грижат за него ежедневно – не без помощта на автоматичната напоителна система.

ДРУГИЯТ ДИАМАНТ

Ансамбъл от три сгради, ДИАМАНТ-2 сам е част от архитектурен диалог. Издигнат след първия ДИАМАНТ, той вгражда придобития опит и споделя неговата концепция за баланс между сигурно лично пространство и споделените площи за услуги, шопинг, спорт. Да не забравяме, че обитателите на двата „диаманта“ имат удобството и разнообразието на удвоените предложения за свободното време.

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ: винаги налице

Да живеете в ДИАМАНТ-2, означава да имате избор, а не да приемате наложени решения. Рекуператорната система например е дискретно инсталирана. Дали или кога ще включите жилището си към нея решавате вие. АРТЕКС замисля сградата като пространство, което ще бъде обживявано, преоткривано и развивано с търпение и любов.

МЕНИДЖМЪНТ: това е всичко

ДИАМАНТ-2 е всичко желано не само защото на крачка от дома има магазини, Медицински център, места за услуги, красиви зелени площи. Всичко това изисква поддръжка. Тук тя е постоянна и дискретна, а хората, ангажирани с нея – отзивчиви и приветливи. Тревата е свежа, пратката ви е получена и съхранена (ако трябва, в хладилник), няма изгорели „крушки“ във функционалното и декоративното осветление, филтрите на вашата рекуператорна система се сменят по график… Неотменима част от концепцията на проекта е комплексният мениджмънт, защото за АРТЕКС критерият за жилищно строителство на XXI век е лекотата на бита.

СЛЪНЦЕ: какво повече

Проектът започва от него. Улавянето на лъчите му е повече от отговорност; то е вродена страст на компанията, която винаги се е стремяла към оптимално ослънчаване на пространствата. ДИАМАНТ-2 е ситуиран така, че жилищата да имат преимуществено южно изложение, а трите сградни тела са решени с отстъп на всяка в посока юг една спрямо друга. Фасадата отхвърля декоративността, която би поглъщала светлина, а сякаш търси собствената си дематериализация в стъклото, което я обгръща в нейните семпли и чисти линии. Слънцето идва у дома през най-висок клас профилна система и селективни стъклопакети. Впрочем всички прозорци на всички етажи се отварят – още едно от нещата, заради което ДИАМАНТ-2 няма визия на офисна сграда. Осветлението на стълбищата е естествено. Нещо естествено, защото всичко в този проект се стреми към светлината и чистотата.

ВИСОТАТА: до точката на мечтите

ДИАМАНТ-2 е висока сграда от най-ново поколение. Днес именно във високите сгради са върховете на естетическите търсения и архитектурната дързост, на инженерната мисъл и технологичната иновативност в жилищното строителство. Най-далновидно очертаните посоки в градското планиране отново се свързват с тях. Как биха могли повече хора да споделят предимствата на големия град при оптимално използване на инфраструктурата без високите сгради? Комплексният отговор на нуждите на човека сега, който трябва да живее, но и да работи у дома си без битови грижи и без да бъде лишен от възможности за спорт, общуване, забавления – той също се намира в сградата, осигурила функционални пространства за всичко и гарантираща безупречния мениджмънт на цялото.

Домът ви в ДИАМАНТ-2 е може би в 15-етажната сграда А? В 16-етажната Б или в 17-етажната В? Където и да е, вдъхновен от съвършенството на диаманта, той е предлага най-доброто и завинаги.

Обратно нагоре ↑