Сгради

CITY LIFE: Luxury apart complex

Споделяне

COVID-19 наложи нови изисквания на пазара на жилищните имоти. Без да подозираме за предстоящите събития по времето, когато проектирахме City Life, ние заложихме на концепцията – малък бутиков комплекс с контрол на достъпа, предлагащ сигурност и висок стандарт на живот, защото ние таргетираме клиентите още при разработването на проекта. За нас беше важно да реализираме проект, който да предложи функционални, просторни, светли жилища и селектирана среда на живот.

По време на проектирането се поставихме на мястото на хората, които ще живеят в City Life. Те са взискателни, модерни, успели, с високи очаквания към семейното жилище, което обитават, и към средата, където почиват и прекарват време със семейството си. Имат забързано ежедневие и ценят времето си. Те са ценители на свободата и се чувстват добре, ако са близо до природата. Те са щастливи, ако живеят в здравословна и чиста среда. Те имат високи изисквания за качеството на живот, което очакват да получат в City Life.

Промененият начин на живот налага и нови изисквания към семейното жилище - по-просторни помещения за живеене, условия за домашен офис, комуникационно и технологично обезпечаване на жилищата, по-малък брой семейства, живеещи в една сграда. Ще се променят изискванията и към енергоефективността на жилищата и разходите, свързани с тях – изолации, начин на отопление, пречистване на въздуха и водите, отношенията „слънце - сгради“ и разумното използване на природните ресурси – слънчева енергия, природен газ. Всички тези изисквания са напълно обезпечени в бутиковия жилищен комплекс City Life.

City Life е бутиков жилищен комплекс с контрол на достъпа с уникална концепция. Намира се в непосредствена близост до "Ринг мол" и IKEA, с прекрасна панорама към Витоша, стратегическа локация с бърз достъп до града и извън него.

City Life и извънредното положение  
Строителството е един от секторите, който продължи да работи в ситуация на коронавирус и извънредно положение. Като основен икономически сектор, дори в ситуацията на пандемия, то продължава да се развива благодарение на голямата си инерция.
Строителството на луксозен жилищен комплекс City Life продължи и в условията на извънредно положение, спазвайки всички предпазни мерки и сроковете за изпълнение. В настоящата ситуация от първостепенна важност беше, първо, да опазим здравето на хората от екипа и, второ, да продължим със строителството. Физическата изолация ни лиши от непосредствен контакт с клиентите, затова продължихме комуникацията чрез видеовръзка, чрез писмена кореспонденция и по телефон.

1 / 2

2 / 2

Планината, природата и градът

Близостта на мястото до природата, отредено за изграждането на City Life, обуславя и цялостната му визия, изградена върху основните опорни точки - планината, природата и градът.

Жилищният комплекс City Life внася в контекста на градския начин на живот нов модел за уют и комфорт.

Планината и градът са двете отправни точки, които определят цялостната архитектура на сградите. Мястото, на което избрахме да изградим City Life, се намира в зоната, където градът и планината се преливат в едно.

Ситуиран в една от най-новите жилищни зони на София – "Малинова долина", City Life е проектиран да бъде модерен, контекстуален и авангарден жилищен комплекс с контрол на достъпа, за да предложи сигурност и спокойствие на живеещите.

18 апартамента

Жилищен комплекс City Life включва 18 разнообразни по големина и тип апартамента, разположени в две самостоятелни жилищни сгради, отличаващи се със стилна и модерна архитектура. Всяка от сградите включва сутеренно ниво, осигуряващо удобно паркиране на живеещите в самостоятелни гаражни клетки, и три жилищни етажа – с по 3 апартамента на всеки етаж, общо по 9 апартамента в сграда. Визията на комплекса се допълва от богато озеленената парковата среда, включваща зона за отдих и забавления, детска площадка и BBQ зона.

Всички предимства, които мястото създава - усещането за природата, зеленината, спокойствието и хармонията, се допълват с лукса, комфорта и уюта на жилищата в City Life.

1 / 2

2 / 2

С какво комплексът City Life - Luxury apart complex се отличава на пазара за имоти?

Перлата в короната на жилищните комплекси

Комплекс City Life предлага бутикова и по-селектирана среда за живот, като предлага малък брой жилищни единици - 18 луксозни апартамента, повечето от които вече намериха своите собственици. Апартаментите са просторни, с правилни форми на помещенията, носят усещане за уют и високо качество на живот.

Отличителни предимства на комплекса са ексклузивната зелена локация с характерно ниско застрояване за района, светлите и просторни помещения с прекрасно изложение и 180-градусови панорами.

Cгpaдитe в комплекса щe бъдат изĸлючитeлнo иĸoнoмични - ocнoвeн фoĸyc нa пpoeĸтa e oпaзвaнeтo нa oĸoлнaтa cpeдa, paзвитиe и пoддъpжaнe нa биopaзнooбpaзиeтo, изпoлзвaнe нa нoви тexнoлoгии и ĸaтo цялo живoт в cинxpoн c пpиpoдaтa. B тaзи вpъзĸa ca пpeдвидeни за oзeлeнявaнe 60% от площта на парцела, които включват парковата зона за отдих и алеите в комплекса. Cpeд eнepгoeфeĸтивнитe мepĸи ca oтoплeниe c eнepгиeн изтoчниĸ пpиpoдeн гaз, виcoĸ ĸлac дoгpaма, cтъĸлoпaĸeти и изoлaции, LED ocвeтлeниe в общите части, зарядни станции за eлeĸтpичecĸите aвтoмoбили и мнoгo дpyги.

City Life е разположен в един сравнително нов, по-чист и спокоен квартал, където няма опасност от презастрояване. Гледките, които се откриват от големите френски прозорци на жилищата - към Витоша, към търговските центрове ("Ринг мол" и IKEA), към светлините на София, никога нямат да бъдат скрити.

В ситуацията на COVID-19 хората се насочиха към инвестиция в жилище в покрайнините на София. Семействата с малки деца определено предпочитат такъв тип комплекси, които са в периферията на столицата, с добър отвеждащ транспорт и чист въздух. Мястото е спокойно и тихо, но същевременно изключително комуникативно - в близост има детски градини, училища, университети, търговски центрове, съоръжения за спорт и отдих.

Колкото и абсурдно да звучи, дори и в ситуация на изолация, City Life е като оазис за живущите в комплекса. Ограниченият достъп, собствената паркова среда и уютът на комплекса предлагат комфорт на живот, независимо в каква ситуация бъдем поставени.

Планирано е проектът да е напълно завършен до края на 2020 г., така че клиентите да получат за Коледа своя мечтан дом в City Life.

ПРОЕКТ: Бутиков жилищен комплекс City Life
РЗП: 3000 кв.м
ТЕРЕН: 2500 кв.м
ИНВЕСТИТОР: „Роял Ви“ ООД
ИЗПЪЛНИТЕЛ: „Роял Инженеринг“ ООД
ПРОЕКТАНТ: „Румина-АМ“ ЕООД, „Биас-М“ ЕООД
ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН: Архитектурно студио Чолаков-Гонгалов
СТАРТ НА ПРОЕКТА: август 2019 г.

Data by PDS.bg

Четете в брой 3 на сп. ГРАДЪТ