Сгради

Central Park Бургас: изкушението да докоснем бъдещето днес

Central Park се намира в непосредствена близост до парк "Изгрев" в Бургас и разкрива спиращи дъха гледки към морето, парка и градската среда. Комплексът на практика реализира идеята за живот и работа с вдъхновение в рамките на един нов и модерен социум.

Многофункционалният комплекс е новата бизнес точка на Бургас, която предлага коуъркинг и офис пространства, подходящи и за срещи, обучения, конференции, почивка, активен тиймбилдинг на близко разстояние — Central Park зарежда с универсална корпоративна енергия, характерна за съвременните световни столици. Осигуреното функционално зониране предразполага човек към по-продуктивна работа, по-тясна интеграция и лоялност към бизнеса и ефективно управление на времето. Тук може да проведете среща в ресторант, да спортувате или да пазарувате на обяд, а вечер да прекарате време с колеги и приятели.

1 / 2

2 / 2

Дизайнът на архитектурната среда в комплекса

се основава на линейността и строгия ритъм на фасадите, както и на играта на текстури и съвременни материали. Всяка сграда в Central Park е с лаконична фасада с отличителни елементи - светлият цвят на сградите в комплекса допринася за интегрирането му в морския пейзаж, а коприненият гланц на повърхностите носи по-висока устойчивост на влага, както и по-висока дифузионна способност. Внедрената система за изграждане на облика на сградите е рядко използвана в модерното строителство заради по-високата си цена. Фасадите съдържат молекулярна структура, която пречупва светлината и създава повече обем и блясък. Внедрени са най-модерни цифрови и IT решения, като не е допуснат нито един компромис. Възобновяема енергия и пасивни технологии за осветление, отопление и охлаждане. Строителството отговаря на най-високите световни стандарти и се използват всички средства за ограничение на въглеродните емисии. В конструкцията на сградите e вложена система за олекотяване на плочите COBIAX. Инвеститорите се гордеят с изградените оптични магистрали, които свързват всеки елемент от площта на комплекса с контрола на достъп, който е реализиран с последната иновативна платформа на BOSCH, дълбочинната интеграция с IP адреси до ниво осветително тяло, както и интелигентно управление с BMS FMCENTER.

Комплекс Central Park - Бургас, успява да изпълни всички изисквания за модерна екосистема:

5 жилищни сгради с над 950 функционални апартамента, 1 бизнес сграда на 9 етажа с гъвкави офис пространства по 1450 кв.м на всеки етаж, обслужвани от 4 бързи и енергоефективни асансьора, 1850 подземни паркоместа на 2 нива, заведения – ресторант, сладкарница, ирландски пъб, уиски бар, както и steak house, търговски обекти с премиални фешън марки, фитнес. 

Co-working пространството, което се намира в новия многофункционален комплекс в Бургас, е проектирано в най-модерните световни тенденции в тази област. Разположено на 4500 кв.м площ, на етаж 2, високите тавани и панорамни прозорци разгръщат топъл декор, набор от удобства за обитателите и обещанието на инвеститорите за социална среда и работно място, носещо вдъхновение и комфорт без излишни усложнения. Гъвкавите пространства, подходящи за офиси и срещи в различни формати, просторни общи помещения, интерактивни дъски, всички условия за работа на виртуални екипи и дистанционно обучение, се допълват от три големи зали - амфитеатрална и две конферентни за по 100 души. Тези условия правят co-working зоната на Central Park подходяща за всякакъв вид събития, обучения и конференции при клиентски ориентирана ценова политика. Нова концепция за социално и гъвкаво работно пространство, която включва и подходяща среда за образование и квалификация, може да бъде използвана и за програми на университети. Модерното co-working пространството осигурява продуктивна среда за млади и енергични специалисти, които търсят почти невъзможното съчетание от място за обучение, работа и вдъхновение.

Комплексът въплъщава нова концепция за бизнес и резиденшъл центрове на бъдещето. Той включва не само офис пространства, но създава и технологично и комфортно пространство за съвременния ритъм на живот.

1 / 1

Central Park - Бургас

Тип: Многофункционален комплекс

Площ на парцела: 43 000 кв.м

РЗП: 250 000 кв.м

Жилищна площ:150 000 кв.м

Обществено обслужване площ: 100 000 кв.м

Co-working площ: 4500 кв.м

Общо апартаменти: 950

Общо етажи: 11 - 22

Етап: завършен 2023 г.

Брой паркоместа подземни: 1850

Инвеститор: "Сентрал парк" ЕООД

Проектант: "ШАРЕНКОВ архитекти" ЕООД

Изпълнител: БМ ООД

Вижте cтaтиятa в бpoй 5/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑