Сгради

BOUTIQUE RESIDENCE - На входа на Южния парк

Споделяне
арх. Крум Сергеев, Studio Creative

Може ли да представим накратко BOUTIQUE RESIDENCE - Южен парк, като основни параметри и планирани етапи на реализация?

- Новата луксозна сграда BOUTIQUE RESIDENCE - Южен парк, е ситуирана в един от най-предпочитаните южни райони за живеене в София — кв. "Гоце Делчев". Благодарение на близостта си до най-големия столичен парк, неговата свежест, растителност и комуникативност този столичен район се счита за изключително престижен и търсен от купувачи с високи финансови възможности. Нашата сграда е разположена само на 50 метра от входа на парка.

Проектът представлява едно от последните попълнения в цялостния ансамбъл от сгради със свързано застрояване по улица "Луи Айер", като тук при проектирането видимо отражение е оказал модерният подход в архитектурата. Функционално сградата е решена на 7 надземни нива и едно подземно. Общата разгъната застроена площ на сградата е 3189 кв.м.

В околното пространство на "BOUTIQUE RESIDENCE - South Park" сме наблегнали максимално на възможността за озеленяване, защото какво по-хубаво от това, вкъщи да е в непосредствена близост до красивите раззеленени дървета през пролетта, носещи прохлада през лятото, красота през есента и бял уют през зимата.

Когато я погледне, човек си представя как се разхожда, тича за здраве, а децата играят на воля в парка. Комбинацията на романтични форми на сградата и отличната й локация я превръщат в една от най-желаните за обитаване. Просторните балкони удължават насладата на обитателите, превръщайки всеки собственик в изключителен пътешественик в една наистина красива реалност.

Реализацията на сградата ще бъде съобразена с технологичните особености на проекта и линейния график, което предполага бързина и качество в изпълнението. Първата копка бе направена през февруари 2021 г., завършването и въвеждането в експлоатация се планира за период от 18 до 24 месеца. Проектът е носител на номинация в категория "Проекти - многофамилни жилищни сгради" в архитектурен конкурс за 2020 г.

Какви са типовете жилища в проекта и какви са техните особености?

- В шестте жилищни нива на сградата са разположени 24 апартамента, които са различни по вид, големина и функционалност — основно тристайни и двустайни апартаменти с площи от 71 до 140 кв.м. За всеки е обърнато специално внимание за неговия комфорт на обитаване. Малкият брой апартаменти на всеки етаж създава усещане за повече лично пространство, а достъпът до тях посредством луксозни и просторни общи части придава още добавена стойност. В сградата са проектирани както просторни, така и компактни тристайни и двустайни апартаменти. Отоплението на жилищата е предвидено посредством ТЕЦ.
Интересът от купувачи е изключително голям. Към днешна дата повече от половината имоти вече са продадени, като голяма част от тях бяха резервирани още на етапа на предварителните продажби преди първа копка.

Каква е таргет групата на клиентите на проекта?
- Подобаващо на своето безупречно местоположение, сградата е от елитен клас и е проектирана така, че да задоволи нуждите на клиентите във високия сегмент на пазара. Предвидените строителни материали и технологии, които ще бъдат вложени при изграждането, са напълно адекватни на очакванията на целевата група клиенти, към която сме насочени. Желанието ни е да създадем една забележителна жилищна сграда, в която всеки купувач не само ще живее комфортно, но и ще бъде удовлетворен от своята инвестиция, чиято стойност ще расте постоянно във времето. За удобство на купувачите на апартамент са предвидени няколко схеми за плащане на вноски.

Какви са най-успешните планирани решения и предвидени продукти и материали, с които се гордеете?
- Вложените материали в BOUTIQUE RESIDENCE – Южен парк, са от утвърдени световни производители във високия клас и са съобразени с всички последни тенденции в модерното строителство. Те гарантират високо ниво на енергоефективност, устойчивост на експлоатация и издръжливост във времето. Водещите при архитектурното решение са едрите обеми, обрамчени с HPL плоскости и подчертани с тъмен композитен материал. Те преливат в ефирната фасадна плоскост, решена със структурно остъкляване, което удължава насладата на обитателите към заобикалящата ги природа в парка. Използваните материали като камък, дърво и стъкло правят сградата едно естествено допълнение на природните дадености от парка. Отопление на ТЕЦ с хоризонтална инсталация и инсталация за климатици на всеки апартамент.

Технически характеристики
● Конструкция – монолитна стоманобетонна безгредова
● Тухли - Wienerberger
● Фасадa - окачена фасада от HPL и еталбонд в комбинация с мазилка“
● Прозорци - алуминиева дограма с трислоен стъклопакет (средно стъкло с допълнителна топло и шумоизолация), нискоемисионно К-стъкло; последен етаж с VELUX
● Външна немска топлоизолация
● Изградена инсталация за климатици (без вътрешни и външни тела)
● Общи части с полиран гранит
● Луксозен асансьор KONE за 8 души
● Блиндирани входни врати с тристранно заключване
● Контакти в подземен паркинг за ел. автомобили
● Вертикална планировка по проект

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

ФАКТИ
Инвеститор: '''Бутик Резиденс - Южен парк'' ООД — инвестиционен консорциум между "ТАСКОВ  & СТОЯНОВ" и Любомир Николов
Главен проектант: арх. Крум Сергеев, STUDIO CREATIVE
Главен изпълнител: арх. Иво Диков, ELITE BUILDING

 

 

Обратно нагоре ↑