Продукти и технологии

20 ГОДИНИ ПЕРИ БЪЛГАРИЯ

Споделяне

Оптимизираме строителния процес - по-ефективен, бърз и безопасен

Георги Димитров, управител, "Пери България"
Гергана Йорданова, финансов и оперативен мениджър
Христо Дойчев, ръководител "Технически отдел"
Анна Недялкова, продуктов мениджър

Малко са компаниите в сферата на строителството и инженеринга, които могат да се похвалят с трайно присъствие и растеж на българския пазар. Една от тях е PERI, която освен добре известна на професионалистите в бранша, тази година отбелязва и своя 20-годишен юбилей. Използвахме този повод, за да се срещнем с екипа, който седи зад успеха на PERI и да си поговорим за трудностите, победите и силата да си оптимист, дори когато песимизмът е световна тенденция.

Днес PERI е водеща международна компания в производството и доставката на високотехнологични системни решения за изграждане на всякакъв тип и форма монолитни конструкции в ниското и високо строителство. Това включва кофраж, скеле, компоненти и придружаващ ги инженеринг. За да стигнем до тук, ние винаги сме залагали на продукти, които са съобразени с най-високите изисквания за безопасност и с които се работи лесно, бързо и качествено. По този начин отговаряме както на очакванията на инвеститори, строители, архитекти и проектанти, така и на собствените ни критерии за добре свършена работа! Филиалът ни в България отваря врати през 2000 година и от тогава до сега предоставя на своите клиенти експертни инженерни решения, с които се гордеем  – разказа Георги Димитров, управител.

Всички продукти на PERI се отличават с иновативен дизайн, интуитивен монтаж и гарантирана безопасност. Разполагаме с разнообразни системни решения за колони, стени и плочи, с които се изграждат ефективно и бързо всякакви конструктивни форми, както при изпълнението на жилищни сгради, комплекси, административни и обществени строежи, така и в инфраструктурата.

При вертикалните елементи най-разпознаваеми са системите TRIO и DOMINO, с които се работи изключително лесно, а при хоризонталните елементи се доказаха панелния кофраж с падащи глави за ранно декофриране SKYDECK и трегерния кофраж GRIDFLEX. От няколко години особено търсен от клиентите е и многофункционалния полимерен кофраж DUO, който се сглобява подобно на детска игра и е изключително лек и с малко на брой елементи. В нашето портфолио ще откриете компоненти, които затвърждават продуктовото ни разнообразие както при изпълнението на самия груб строеж, така и в осигуряването на безопасност на строителната площадка.

Други наши продукти, които се асоциират със сигурност и безопасност са системите скеле PERI UP. В зависимост от това дали говорим за инфраструктурен проект или високо строителство – на обекта може да срещнете, както фасадно, модулно, армировъчно, така и подпорно скеле с висока носеща способност – разказа Анна Неделкова, продуктов мениджър.

При всяко нововъведение се забелязва известна степен на резистентност и придържане към вече установени практики. Строителният сектор като цяло е доста консервативен. Ние от своя страна постоянно се стремим към усъвършенстване и заедно с клиентите ни преодоляваме бариерите и взаимно се учим да вървим напред. Вярвам, че можем и де факто модернизираме българския пазар в това отношение.

Дигиталната революция в строителния сектор тепърва предстои. PERI се развива постоянно, подготвяйки се за техническите иновации в BIM среда. Работата с пространствени модели ни дава възможност на много ранен етап от проектирането да вникнем в същността, нуждите и проблематиката на всеки обект, за да го подпомогнем и улесним в процеса на изпълнение. Сигурен съм, че в близко бъдеще това ще бъде установен стандарт, за който работим още от сега, за да продължим да предоставяме най-добрите решения на нашите клиенти! – сподели Зафир Зафиров, инженер-проектант.

През последните години строителната индустрия у нас отбелязва постоянен растеж. Пазарът е благоприятен за развитие и готов да посреща иновативни продукти и нови технологии. Имаше немалко инвестиции в жилищния и обществен сектор и разбира се в инфраструктурните проекти, по които и в момента се работи с пълна сила. Това ни дава основание и широко поле за труд и изява.

Независимо от случващото се в глобален план, към момента ние не наблюдаваме особени промени в климата, нито пък в работата и растежа на PERI. Продължаваме да изпълняваме своите ангажименти към клиентите ни професионално и в срокове, и това разбира се води до нови проекти и нови задачи и да се адаптирали спрямо ситуацията без да сме преустановявали дейност. Когато клиентите работят и ние работим. Тук и сега, България продължава да предлага хоризонт от възможности за строителния сектор, а добрият усет и експертно бизнес поведение са препоръчителни навсякъде. Аз лично вярвам, че ако днес си тук и даваш всичко от себе си, бъдещето е на твоя страна. Затова да бъдем актуални винаги е нашият отличителен стил на работа. В крак с времето, в темпо с бизнеса – обобщи Гергана Йорданова, финансов и оперативен мениджър.

Стремежът на фирмата е да е водещият партньор за кофраж, скеле и компоненти, като непрекъснато оптимизираме строителния процес и го правим по-ефективен, бърз и безопасен. Това е есенцията на нашата работа, която вършим всеки ден с отдаденост и висок морал. Ще продължим все така да предизвикваме себе си и невъзможното, за да предоставим най-доброто обслужване на професионалистите в бранша.

Четете в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑