Facebook YouTube
Регистрация

Над 6 млн. лв. инвестира швейцарска фирма в строителство на завод в Монтана

 • Увеличаване на шрифта
 • Намаляване на шрифта
 • Принтиране
 • Препоръчване на приятел
от 18.02.2016, Автор: Силвия Златкова
[2738 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Швейцарската фирма "Палемонтех" ЕООД започва да строи завод в Монтана. Първата копка на новата производствена база ще бъде направена от 11,00 часа днес в Технологичен парк Монтана, гр. Монтана. Дружеството - инвеститор е специализирано в производство на метални и мрежести палети.
Строителството ще реализира софийската фирма "Мират Груп". Консултант на проекта е фирма "Строителен стандарт" ЕООД с управител инж. Емил Тодоров. Проектът е на фирма "Ваника 2" ООД с ръководител на колектива арх.Красимир Джеджев. Производствената база ще бъде с първоначална застроена площ от над 5600 кв. м. върху собствен терен. Размерът на инвестицията е 6 млн. лв. Очаква се да бъдат разкрити близо 100 работни места при условия на труд в синхрон с най-високите световни стандарти.

Новите производствени мощности ще се разположат в имот с площ 30,4 дка

в местността "Гламата", гр.Монтана. Разгънатата застроена площ на обекта е 5642 кв. м. Предприятието включва производствено-складова част с площ 4506 кв. м  и  административно-битов блок - 1136 кв. м. Сградите са ситуирани така, че дават възможност за бъдещо разширение на обекта. Подходът е от главен път Монтана – Лом. На площадката са предвидени необходимите зони за маневриране на товарни камиони и за паркиране на над 50 броя леки коли. 
Административно-битовият блок е на два етажа, с монолитна стоманобетонова конструкция. Тук са разположени рецепция, офиси, изложбена и заседателна зали, стая за почивка и хранене на персонала и битови помещения.
Производствено-складовата част включва хале и склад за готова продукция. Халето е със стоманена конструкция, двукорабно, еднопространствено, с преобладаващо покривно остъкляване и мостов кран по цялата си дължина. Тук стоманените листове и профили се разкрояват и режат на автоматична  машина за плазмено рязане, детайлите се огъват, заваряват, почистват и боядисват в специализирани камери. Складът за готова продукция е в непосредствена близост, като връзката между двете халета се осъществява през секционни врати. Складирането на готовите стоманени палета става директно на пода. За експедиция на готовата продукция са предвидени три дока за камиони – хидравлични рампи с шлюзове и секионни врати.  

Инвеститорът "Палемонтех" ЕООД е швейцарска собственост,  

доставчик на швейцарската Max Urech Lager-und Fördertechnik. Продуктовата гама е разнообразна и е с гарантирано швейцарско качество. Компанията е сертифициранa съгласно изискванията на ISO 9001:2008, продуктите притежават СЕ маркировка. В момента "Палемонтех" ЕООД се развива в посока на разрастване на своя пазар в цяла Европа.

На церемонията по първата копка се очаква да присъстват заместник-министърът на икономиката Любен Петров, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, представители на българския и швейцарския бизнес.

 

Обект    Предприятието за производство на метални палети, гр. Монтана
Инвеститор         "Палемонтех" ЕООД
Проектант           "Ваника 2" ООД с ръководител на проекта арх.Красимир Джеджев
Строител             Мират Груп, София
Консултант          "Строителен стандарт" ЕООД
Площ на имота                  30.34 дка
РЗП        5642 кв. м

Добави коментар Коментари (2)

 • Преглед на профил #1 Алф неутрално, 26.02.2016 21:56
  100 работни места, добре и толкова. Жалко, че не е нещо по-технологично.
  Неуместен коментар?
 • Преглед на профил #2 Алф неутрално, 26.02.2016 21:56
  100 работни места, добре и толкова. Жалко, че не е нещо по-технологично.
  Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg