Facebook YouTube
Регистрация

"Металстрой АМС" довършва грубия строеж на Колодрума за 2,689 млн. лв.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 23.08.2012, Автор: Светла Добрева
[3817 прочитания]
Металната скелетна конструкция на залата е проектирана от Astron Buildings S.A. - Люксембург, и е произведена в заводите й в Чехия и Унгария. Монтажът е осъществен от българския им партньор &bdquo;Металстрой АМС&rdquo; ООД. Остава монтажа на покривното покритие с изолационна вата и панели. За външния архитектурен образ на сградата е заложена окачен тип фасада с тъмно стъкло.  <br />
Снимка: &quot;Металстрой АМС&quot;<br />

Металната скелетна конструкция на залата е проектирана от Astron Buildings S.A. - Люксембург, и е произведена в заводите й в Чехия и Унгария. Монтажът е осъществен от българския им партньор „Металстрой АМС” ООД. Остава монтажа на покривното покритие с изолационна вата и панели. За външния архитектурен образ на сградата е заложена окачен тип фасада с тъмно стъкло.
Снимка: "Металстрой АМС"

На 22 август общинска комисия начело със зам.-кмета на община Пловдив инж. Димитър Кацарски отвори ценовата оферта на единствения кандидат в откритата процедура за приключване на фаза "груб строеж" на новата многофункционална спортна зала с покрит колодрум за 8000 зрители.

"Металстрой АМС" подаде цена от 2 689 667 лв. (без ДДС), която не превишава лимитната стойност на обществената поръчка – 2 693 000 лв. (без ДДС).
Фирмата, което бе изпълнител и на първия етап на строежа, предвижда за 238 календарни дни да извърши доставка и монтаж на покривно покритие по система "Линдаб билдингс", обезводняване на изкопа и подземното ниво, както и противопожарна защита на металната скелетна конструкция.

Поръчката е само за приключване на фаза груб строеж поради изискването на новия собственик – община Пловдив, за актуализация на проекта по отношение на вътрешното функционално съдържание на залата с цел покриване на по-голям брой видове спорт.

Двама кандидати наддаваха в обществената поръчка за извършване на консултантска дейност и строителен надзор, оценка за съответствието с изготвяне на технически паспорт и геодезично заснемане на спортния комплекс. "Консултантска инженерна група" ООД и Обединение "СпортКом" с участници "Микс Инженеринг" – Пловдив и "Микс Инженеринг" – София, получиха равен брой точки по техническото оценяване на офертните предложения.
На отварянето на ценовите оферти стана ясно, че "Консултантската инженерна група" дава по-ниска цена – 58 500 лв. (без ДДС), в сравнение с другия кандидат, чието предложение е за 63 773 000 лв. (без ДДС).

Очаква се до края на месеца кметът инж. Иван Тотев да издаде заповед за определяне на изпълнител и консултант на спортния обект.

Общата сума, гласувана от правителството за придобиване, доизграждане и въвеждане в експлоатация на спортния комплекс, е 15 млн. лв. До момента по бюджета на община Пловдив за 2012 г. са отпуснати 7 768 111 лв. за правото на собственост върху имота и незавършения строеж.

Строителството на спортния комплекс започна през април 2008 г. върху 12-декаров терен, собственост на ПКД "Цар Симеон 1898". Две години по-късно то беше стопирано, поради изчерпания финансов ресурс, който колоездачното дружество акумулираше чрез отстъпеното възмездно право на строеж на обществени и жилищни сгради върху останалата част от 37-декаровия им терен на бул. "Асеновградско шосе".

Уникалното спортно съоръжение в Пловдив е проектирано под ръководството на световно известния холандски архитект Сандер Даума, чието дело са Олимпийския колодрум в Атина и този в Манчестър, както и многофункционалните зали в Палма де Майорка (Испания), Рио де Жанейро (Бразилия), Алкмаар (Холандия), Аделаида (Австралия), а също така участва и в проектантския екип на новите спортни съоръжения в Лондон.

Многофункционалната спортна зала е със застроена площ от 9800 кв.м и РЗП 26 840 кв.м. Съоръжена е с 3000 кв. м комбинирано спортно игрище за волейбол, хандбал, баскетбол и др. десетина вида спорт. На 1 м над него под формата на асиметрична елипса е развита велопистата с олимпийски размери: 250 м дължина и 7 м ширина, и виражи от 12 до 42 градуса.

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 grawe75 неутрално, 24.08.2012 14:34
    Да издават по бързо разрешителното за строеж и още Септември да започва същинското строителство 3 години залата стоя изоставена стига губене на време До края на другата година трябва да е готова до ключ за да кандидатстваме за Европеиски шампионат по волеибол и баскатбол
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg