Facebook YouTube
Регистрация

24 проекта за над 385 млн. лв. са сертифицирани през 2016 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 03.01.2017, Автор: Градът.бг
[444 прочитания]
С близо 13,5 млн. лв. "Теклас- България" ще изгради ново производство в Крумовград и ще разкрие център за развойна и изследователска дейност у нас.

С близо 13,5 млн. лв. "Теклас- България" ще изгради ново производство в Крумовград и ще разкрие център за развойна и изследователска дейност у нас.
Снимка: gradat.bg

24 проекта на обща стойност над 385 млн. лв. се сертифицирани през 2016г. по Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/. С новите инвестиции ще се разкрият над 4700 нови работни места. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която връчипоследните 4 септефиката в края на 2016 г.

Повечето от сертифицираните проекти през 2016г. предвиждат разширяването на съществуващата дейност на вече утвърдени български и международни компании в страната, което показва доверието на инвеститорите в предвидимостта на бизнес и инвестиционната среда в България. Насърчителните мерки, от които ще се възползват инвеститорите са свързани със съкратени срокове за административно обслужване и индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект по чл. 22 от ЗНИ, както и за частично възстановяване на задължителни осигурителни вноски за новоназначени работници и служители.

Още 23 проекта са в процес на сертифициране от БАИ, на обща стойност над 433 млн. лв., като очакваме те да осигурят заетост на над 5500 души.

[МИ]

На официална церемония в Министерство на икономиката за.-министър Везиева връчи три сертификата за инвестиции клас А и един за клас Б", в присъствието на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ Стамен Янев.

Единият е на "Теклас-България" ЕАД, която разширява производството си в Кърджали с нов цех и център за развойна и научна дейност. Инвестицията е на стойностблизо 13,5 млн. лв.
Вторият сертификат е за над 6,8 млн. лв. инвестиция на "Тубис България" – за ново производство на масло от полимери в с. Победа, община Долна Митрополия.
Третият сертификат е за инвестиция от 1,2 млн. лева на "СофтСърв България" ЕООД.
Още един сертификатза инвестиции клас Б получи фирма "Селино" ЕООД за създаване на нов офис в бизнес център "Бургас Бизнес Пойнт" в Бургас. Компанията инвестира 2,3 млн. лв.

Проектът на "Теклас-България" ЕАД, който получи сертификат за инвестиция клас "А" е за "Изграждане на Център за развойна и изследователска дейност и завод №4 за увеличаване на производствения капацитет за производство на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост." Проектът ще се реализира в гр. Кърджали, като до момента компанията е изградила три завода, оборудвани с модерни машини и производствени линии, и складови бази. Размерът на инвестицията възлиза на 13 470 000 лв.
В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити над 450 нови работни места.

По думите на Георги Георгиев, пълномощник на Изпълнителния Директор на "Теклас-България" ЕАД, до момента компанията осигурява работа на 1900 работници и е един от най-големите доставчици на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост на европейския и световен пазар за компании като Дженерал Моторс Груп, Фолксваген Груп и Даймлер Мерцедес.
Предвид резшилаващонто се производство, компанята планира и изграждането на производствен цех в Крумовград са 100 души персонал. Доста от работещите сега в Кърджали пътуват от Крумовград.
Дружеството вече е закупило земя и стари сгради там, които ще бъдат преустроени до 3-4 месеца.

"Тубис България" ЕООД, част от Германския завод "TUBIS AG", планира да изгради нов завод за производство на масло от полимери чрез студена каталитична конверсия и център за научно-развойна дейност". Проектът ще се реализира в с. Победа, община Долна Митрополия, а размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията възлиза на 6 825 000 лева. "

"Изграждането на завод за производство на масло от полимери чрез студена каталитична конверсия и център за научно-развойна дейност чрез използване на студена каталитична конверсия за деполимеризация на остатъчни полимерни вещества K3 ще има водеща роля и в оптимизирането на процеса на третиране на пластмасови отпадъци чрез паралелно извършване на научно-изследователска дейност, която ще се осъществява върху нова инсталация за преработка на пластмасовите отпадъци", това заяви при получаването на сертификата г-н Хенри Балцер управител на "Тубис България" ЕООД.

"СофтСърв България" ЕООДе доставчик на услуги в областта на Информационните технологии и в представянето на комплексни анализи в областта на информатизацията по внедряване и пускане на пазара на софтуер. Основният фокус ще бъде комплексен анализ при разработката на софтуер в съвременните софтуерни технологии.
Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията, възлиза на 1 281 000 лева, като в резултат от него ще бъдат открити 180 нови работни места.

Проектът, който получи сертификат клас "Б" е на "Селино" ЕООД за инвестиционния проект "Офис площи, предоставящи комбинирани спомагателни и административни офис дейности на наемателите в бизнес център "Бургас Бизнес Пойнт". Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията възлиза на 2 350 000 лв, като в процесът на реализирането на проекта ще бъдат открити 10 нови работни места.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg