Facebook YouTube
Регистрация

С 2,8 млн. лв. по ОПРР Община ще ремонтират гимназиите по горско стопанство и дървообработване и по икономика

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 18.12.2016, Автор: Градът.бг
[456 прочитания]

Снимка: -

Договорът за модернизация и обновяване на професионалните гимназии - по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", и по икономика "Д-р Иван Богоров", който ще се реализира по ОП "Региони в растеж 2014-2020", бе подписан днес, съобщи Лилия Христова, дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Общата стойност на безвъзмездното финансиране за двете училища е 2,8 млн. лв. В тях учат общо 1806 ученици, 63-ма от които са със специални потребности.Проектното предложение е насочено към подобряване на образователната инфраструктура. Целта е създаване на условия за развитие на съвременно и конкурентно професионално образование. Проектът предвижда строително-ремонтни работи, доставка на необходимото специфично за учебните заведения оборудване и обзавеждане. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще бъдат извършени ремонти на дворните пространства и създаване на достъпна архитектурна среда. Община Варна е готова с инвестиционните проекти, включително с обследване за енергийна ефективност на сградите.
Двете професионални гимназии са в списъка с приоритетни обекти, защото осигуряват кадри, от които бизнесът в региона има необходимост.
Тези дни бяха одобрени 16,3 млн. лв. по ОП "Региони в растеж" за ремонтите на 7 училища и 3 детски градини във Варна.
Общо 127,7 млн. лв. е инвестиционният бюджет на община Варна по ОП "Региони в растеж 2014-2020", от които 85,6 млн. лв. са финансовите параметри на проектите от основния списък, а 42 млн. лв. – на резервните проекти.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg