Facebook YouTube
Регистрация

Нов хипермаркет за дома и градината строят в Ямбол

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.12.2016, Автор: Градът.бг
[1079 прочитания]
Започна изграждането на хипермаркет за дома и градината "Практикер" в Ямбол. Първата копка направиха кметът на община Ямбол Георги Славов и председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет, информират от общината. Главен изпълнител на обекта е фирма "Автострой" ООД, а проектант е архитектурно студио "АТЕК".

Магазин "Практикер" в Ямбол е с разгъната застроена площ от близо 6 800 кв. м и е разположен с лице на две улици - ул."Граф Игнатиев" от запад и ул."Обходен път Юг" от юг, в непосредствена близост с "Технополис". Търговската зона заема основната част от сградната площ, достъпна за клиенти. Състои се от главна търговска зала със сектор "Градина" с обща площ 4279,5 кв. м, и зала "Строителство" с площ 628 кв. м. В складовата зона са обособени склад за стоки с площ от 1226 кв. м и помещение за рязане на дървени плоскости с площ 88 кв. м. За улеснение на посетителите е предвиден паркинг за 144 автомобила.

Магазинът следва обновената концепция и новата модерна визия на веригата. На достъпни цени той ще предложи на жителите на града и околността богат асортимент от над 40 хиляди продукта на водещи световни и български производители в различни категории-строителни материали,санитария,фаянс,теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината,осветителни тела,бои и декорация,градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари.
Фотограф: АТЕК

През 2014 г., след придобиване на веригата магазини "Практикер", ръководството на "Видеолукс холдинг", организира конкурс за нова, концептуална визия на магазините от веригата. В конкурса участват пет проектантски и дизайнерски екипи. Избран е проектът на архитектурно студио АТЕК, с Управител доц. д-р арх. Валери Иванов. Автор на концепцията е водещият проектант в студиото арх. Калоян Колев. Идеята на новата визия от една страна е свързана с преструктуриране на фасадите и по конкретно входно-изходния вестибюл, чрез трансформирането му в архитектурен елемент с портален характер и емблематична визия, декориран с нарези символизиращи дейности с дърводелски и строителни машини. Декорът е пренесен и по фасадните плоскости във вид на фигура наподобяваща разгъващ се, дърводелски метър.  
От друга страна е въведена и цялостно нова организация на интериора на магазините. Функционалната структура е значително подобрена. В интериора има повече светлина и цвят.
През 2015 и 2016 г. са изградени два нови магазина – във  Варна и в Пловдив. Преустроени са три съществуващи магазина – в Стара Загора, Русе и Бургас.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg