Facebook YouTube
Регистрация

Зимният туристически сезон: 25% повече заявки, 15% ръст на цените и очаквания за рекордни приходи

Повечето участници на българския пазар на туристически услуги са реновирали легловата си база

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 29.12.2016, Автор: Николай Тодоров
[182 прочитания]

Фотограф: Юлия Лазарова

По-голям е броят на туристическите резервации в началото на зимния сезон тази година в сравнение с 2015-2016. Разликата в активността е около 25%, основният обем туристи са чуждестранните.Най-сериозен е ръстът при турските туристи - около 35%, тъй като няколко големи туроператори са започнали да работят с българските зимни курорти, посочват в анализ от Green Life Resorts.

Сериозен е интересът и от Румъния, Сърбия, Македония. Гръцките туристи например се интересуват предимно от цената и по-малко от качеството на предлаганата услуга. Румънците и българите са склонни да платят повече, ако получат и по-добри условия. Тази година повечето участници на българския пазар на туристически услуги са реновирали легловата си база. В съчетание с високата активност на заявките се очертава покачване на цените с около 10-15%.

Туристи по държави, дял %
България 30
Турция 20
Румъния 16
Гърция 15
Сърбия 11
Македония 8

Чужденците планират дългосрочно и правят ранни резервации като остават между 5 и 7 дни в българските зимни курорти. Българите идват само за уикенда, но няколко пъти в рамките на един сезон. Те съобразяват почивката си с ученическите ваканции като началото на януари и февруари са най-натоварените периоди.

През декември хората все още идват за малко, интересът към Банско за празниците е изключително голям. Всички дати около Нова година са резервирани, предимно от българи. За Коледа обаче българските туристи остават по домовете си, а гърците демонстрират интерес към празненства в зимните курорти. По-продължителните туристически престои са през януари и февруари.

Семейства с малки деца са основните клиенти на зимния пазар. Зимните спортове са мотив за почти всички, с интерес от възможностите за СПА услуги.

След 17 декември започна да функционира почти цялата ски зона в Банско, което засилва туристическия поток. Нашите очаквания са през март да се похвалим с един от най-силните сезони за последните няколко години, се казва още в съобщението на Green Life Resorts.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg