Facebook YouTube
Регистрация

"Спиди Груп" придоби мажоритарен дял в база СОМАТ в Горубляне от "Виена Реал Естейт"

Значителна част от сделката на стойност 46 млн. лв. се финансира от "Уникредит Булбанк"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.12.2016, Автор: Градът.бг
[344 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

"Спиди Груп" АД и "Виена Реал Естейт" ЕАД подписаха окончателна сделка за придобиването на база СОМАТ в кв. "Горубляне", София. С това "Спиди Груп" влиза в бизнеса с недвижимите имоти като част от стратегията си за диверсифициране на инвестиционното си портфолио. "Виена Реал Естейт" оптимизира капиталовата си структура и запазва миноритарно участие.

Сделката е на стойност 46 млн. лв., значителна част се финансира от Уникредит Булбанк с дългосрочен заем. Имотите са придобити от новоучреденото дружество "София Сити Лоджистик Парк" ООД със 76% за "Спиди Груп" АД и 24% за "Виена Реал Естейт" ЕАД.

"София Сити Лоджистик Парк" ще е новото търговско име, под което ще оперира логистичната база. Към момента над 95% от нейните площи са заети от компании в сферата на логистика, спедиция, търговска и сервизна дейност, сред които "Мувио лоджистикс", "Балкан лоджистик сървисиз", "Спиди" АД, "Девин", "Балкан стар ритейл", "Ауто Франс", "Европарт", "Глобал рент" и др.

Плановете за развитие на парка са фокусирани върху максимално добри условия за бизнес на компаниите, за които близостта до центъра на столицата е от първостепенно значение.

"Спиди Груп" АД уточняват, че куриерска компания "Спиди" АД няма никакво отношение към сделката. "Спиди" АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg