Facebook YouTube
Регистрация

IM MEMORIAM: Почина конструкторът инж. Таню Димитров

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.08.2017, Автор: Градът.бг
[727 прочитания]

Фотограф: TDP

На 6 август внезапно изгубихме нашия уважаван колега инж. Таню Димитров. Това се казва в специално съобщение на КИИП - Регионална колегия Варна. 

Таню Димитров е роден на 4 юли 1962 г. След завършване на строителния техникум в града постъпва във ВИАС-София, където през 1989 г. се дипломира като инженер по промишлено и гражданско строителство. Първата му месторабота е "Девня инвест" - град Девня.

През 1994 г. създава фирма "ТДД Инженеринг", през 2008 г. основава проектантско бюро "Таню Димитров и партньори".

През този период, като ръководител на фирмите и водещ инженер - строителен конструктор, Таню Димитров участва в проектирането на стоманобетонните конструкции на зала "Арена Армеец" - София, стадион "Лудогорец Арена" - Разград, стадион "Варна".

По негови конструктивни проекти са изградени хотели и апартаментни комплекси в курортите Златни пясъци, Камчия, Св. св. Константин и Елена, в градовете Варна, Обзор и Поморие, както и новите пътнически терминали на летищата във Варна и Бургас, търговски, промишлени и офисни сгради.

В продължение на осем години инж. Таню Димитров е зам.-председател, а от 2016 г. е председател на регионалната колегия на КИИП - Варна.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 5 | октомври - ноември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg