Facebook YouTube
Регистрация

Над 100 млади професионалисти участват в четири тематични конкурса "Академия ГРАДЪТ" през 2017 г.

Официалното откриване на изложбата и връчването на наградите на победителите е на 12 юли 2017 от 16.30 ч. в Sofia Event Center.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 29.06.2017, Автор: Градът.бг
[1176 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Четири тематични конкурса провежда "Академия ГРАДЪТ" през 2017 г. Официалното откриване на изложбата и връчването на наградите на победителите е на 12 юли 2017 от 16.30 ч. в Sofia Event Center.
Фотограф: Мария Съботинова

* Конкурс "Малки герои" на "Академия Градът" и Фондация "Америка за България" съдейства за създаване на една по-топла, приветлива и стимулираща среда за децата – пациенти в Детското отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Идейните проекти в конкурса имат за цел да преобразят общите помещения в отделението – рецепция, фоайета, места за изчакване,  коридори и стаи за игра – в модерни пространства, където пациентите и техните придружители  да се чувстват специални. Автор на общата концепция за "Малките герои" е архитект Лий  Сколник и екипа му от LHSA+DP, New York.
Фотограф: LHSA+DP

Арх. Сколник безвъзмездно изготви и дари  концепцията си. Идейните проекти са доразвити и използвани в осъществяването на проекта в Детското отделение на "Пирогов". Проектите са отличени в четири категории: "Герои на 7-те морета", "Супергерои", "Животни - герои от приказките", "Приказни герои".
Фотограф: Градът.бг

* Целта на конкурс "Градът - градове и инфраструктура, сгради и вътрешни пространства" е да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда и различни по функции решения за сгради и оригинални вътрешни пространства.
Фотограф: Градът.бг

В конкурса са селектирани най-добрите проекти на участници от ВСУ "Любен Каравелов", Лесотехнически университет, Нов български университет, УАСГ, Варненски свободен университет, Politecnico di Milano, UCL - The Bartlett School of Architecture, Национална художествена академия.
Фотограф: Градът.бг

* Конкурсът "Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", има за цел набиране на паркоустройствени идейни проекти за зелената площ зад сградата на Стопанския факултет към Софийския университет "Свети Климент Охридски".
Фотограф: Градът.бг

Предложените проекти трябва да предложат отговор на проблемите на мястото, да свържат сградите със зелените площи, да оживят празните в момента пространства и да се възползват от стратегическaтa позиция на терена, като създадат възможности за контакт между заобикалящите го институции.
Фотограф: Градът.бг

* "Академия Градът" и "Баумит" - конкурс "Фасади, цветове, хармония" с мисия за по-красива и хармонична градска среда. И тази година конкурс "Фасади, цветове, хармония" набира идейни проекти, разработени от български ученици, студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети.
Фотограф: Баумит

Основна тема са цветови схеми и решения за фасади на сгради. Въпросът, на който трябва да отговорят участниците в конкурса, бе какъв е цветът на моята сграда или на моята къща в моя квартал и какъв е цветът на моя квартал в моя град.
Фотограф: Баумит

Ключова идея на конкурса е, че архитектурната мисъл, съчетана с ентусиазма на инвеститорите, може да създаде невероятна красота.
Фотограф: Baumit

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 4 | август - септември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg