Facebook YouTube
Регистрация

Строителството на "Арена Шумен" върви по график

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 22.05.2017, Автор: Светла Добрева
[1974 прочитания]

Фотограф: АТЕК-ВД

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Шумен Любомир Христов инспектираха напредъка при строителството на многофункционалната спортна зала "Арена Шумен", за която правителството отпусна 8,5 млн. лв.
Първата копка беше направена на 22 февруари т. г. Изпълнител е Обединение "Шумен Спорт", съставено от "Джи Пи Груп" АД като строител и "АТЕК-ВД" ЕООД – проектант. На строителната площадка на бившия Пети полк премиерът изрази задоволство от темповете, с които се изгражда обектът.

Фотограф: Община Шумен

"Арена Шумен" ще е със застроена площ приблизително 5000 кв. м и капацитет от 2300 места. Залата ще бъде удобна за спортни, културни и изложбени събития, ще може да домакинства почти всички видове спортни състезания, без спортна гимнастика. Проектът включва още изграждане на паркинг с необходимия брой паркоместа, както и парково пространство с много зелени площи около залата.

Напълно изградени са основите на залата, усилено се прави стоманобетоновата конструкция на комплекса. От страна на общината сме направили всичко възможно да създадем добри условия на строителите, да им спори работата, обясни кметът Любомир Христов. Плановете са "Арена Шумен" да е готова до началото на 2019 г.

Фотограф: Община Шумен

"Предвидили сме хотелска част, имаме избран инвеститор и в момента се извършва проектирането на сградата. Ще има и спортни игрища на открито. Планираме да изградим модерен жилищен комплекс в горната част на терена. Районът от 72 дка, който получихме от армията, ще стане един от най-хубавите в Шумен", каза Любомир Христов.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg