Facebook YouTube
Регистрация

SFS Residence на архитектурно студио STARH - с награда от световните Architizer A+Awards

Проектът за жилищна сграда SFS Residence Sea Forest Stone е в к.к. "Чайка" на 150 метра от Черно море

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 21.03.2017, Автор: Николай Тодоров
[1286 прочитания]

Фотограф: STARH

Проектът на българското архитектурно студио STARH - SFS Residence е получил специална награда от Architizer A+Awards, съобщават организаторите в писмо до проектантите с ръководител арх. Светослав Станиславов. В конкурса A+Awards 2017, който се провежда за пета поредна година, кандидатстват проекти от над 100 страни, в журирането участват 400 архитекти. Подаването на документите започва през септември, церемонията по официалното награждаване е през април. Това е четвъртата поред награда за проекта - сребърен медал от японския посланик на триеналето в София през 2015 г., първо място в конкурса "Архинова" през 2016 г. и отличие на румънската архитектурна камара в традиционния им годишен преглед в края на 2016 г.
Фотограф: STARH

Проектът за жилищна сграда SFS Residence Sea Forest Stone е ситуирана в к.к. "Чайка"на 150 метра от Черно море в имот със силна денивелация от запад на изток с девствен ландшафт, съдържащ в себе си ценни дървесни видове и естествени скални образувания. Най-голямото предизвикателство пред нас бе създаването на съвременна, органична сграда, която да се впише с лекота в контекста на средата, обяснява арх. Светослав Станиславов. Целта е сградата да изглежда лека, ефирна и ненатрапчива, да работи заедно с всички елементи на ландшафта без да доминира. В план сградата представлява издължен правоъгълник, ситуиран в най-високата западна част на имота.
Фотограф: STARH

Функционално SFS е развита на 5 жилищни етажа и един приземен, предвиден за паркиране. На всеки от жилищните етажи са разположени по 7 апартамента, разделени на два входа. Апартаментите са с правилна, ортогонална форма и големина от 55 до 118кв.м. Всички са с благоприятно географско изложение и морска панорама. Лоджиите и големите витрини осигуряват максимален контакт с природата и морето.
Фотограф: STARH

Дизайнът е продължение на чистата и ясна форма в план и представлява паралелепипед, от който са отнети елементи в ъглите и централните зони. Използваните два материала- стъкло и финландско термо дърво, придават модерен вид на сградата и спомагат за нейното хармонично вписване в заобикалящата среда.
Фотограф: STARH

 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 4 | август - септември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg