Facebook YouTube
Регистрация

AББ доставя бърза зарядна станция за електромобили на Кауфланд

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.02.2017, Автор: Градът.бг
[694 прочитания]
 

 
Фотограф: ABB

 Най-голямата търговска верига за бързооборотни потребителски стоки в България избра АББ да достави бърза зарядна станция за електромобили за най-новия магазин на компанията в страната.
Модерната мултистандартна бърза зарядна станция TERRA 53 CJG вече е в експлоатация в най-новия магазин на Кауфланд в София, който бе официално открит на 16 февруари. Всички собственици на електромобили вече имат възможността да зареждат своите коли безплатно, докато пазаруват. Новата инсталация е съвместима с всички електромобили на българския пазар и използва стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2 AC, позволявайки зарядни цикли между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на отделната кола.
Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 kW и може да функционира в тежки климатични условия при температури от - 35 до + 55 градуса по Целзий. Свързвайки зарядни устройства, сервизни решения и хора, АББ е способна да диагностицира над 90% от сервизните случаи дистанционно, разрешавайки над 60% от тези случаи без никаква намеса на място през последните две години. Това води до значителни спестявания по отношение на време на принудително спиране на работата, пътуване, транспортиране, работни часове и ресурси. Дистанционното наблюдение на състоянието, както и дистанционното разрешаване на проблеми са важни предимства на зарядните устройства на АББ. Станция Terra 53 е идеална за инсталиране на отбивки за почивка по магистрали, бензиностанции, автосалони и оживени градски райони като например обществени паркинги.

"АББ е водещ доставчик на бързи зарядни решения в цяла Европа и аз съм изключително щастлив, че Кауфланд повери на нас тази инсталация в техния най-нов магазин в София," заяви Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ в България. "Ако искаме да видим повече електрически автомобили по българските пътища и да намалим въглеводородните емисии, от изключително значение е да разширим инфраструктурата с бързи зарядни станции в цялата страна", добави г-н Нойрайтер.

Кауфланд е една от най-големите вериги хранителни магазини в Европа, с над 127 000 служители в няколко държави. В България компанията разполага с над 6800 служители в 57 магазина и се грижи за ежедневната доставка на пресни и висококачествени продукти на местния пазар.

АББ е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижване, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители. www.abb.com ;

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg