Facebook YouTube
Регистрация

Инициативата "Малки герои" ще преобрази детското отделение на "Пирогов"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.02.2017, Автор: Градът.бг
[816 прочитания]
 

 

 "Малки герои" ще преобрази детското отделение на "Пирогов" в приказна и гостоприемна среда 
за децата и техните семейства.Това е инициатива за модернизация на детското отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в една истински подкрепяща, приятелска и приветлива среда, в която децата и младите хора ще се чувстват специални.

Концепцията и целите на проекта "Малки герои" ще бъдат представени на 21 февруари (вторник) от 11:30 ч. в Детски научен център "Музейко".

 С клиничното си лидерство в предоставянето на медицински грижи за деца и млади хора и новата модерна и комфортна среда детското отделение на "Пирогов" ще се нареди до най-добрите световни клиники за деца.

Американското архитектурно студио Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership (LHSA + DP) се включва в инициативата "Малки герои" за създаване на модерна, комфортна, приветлива и приятелска среда в детско отделение на болница "Пирогов".
Специален гост на събитието е арх. Лий Сколник, който е част от журито в стартиралия вече 

Конкурс за идейни проекти по инициативата "Малки герои",
организиран от Академия Градът 2017 и Фондация "Амeрика за България". Предмет на конкурса са идейни проекти за създаване на модерна, комфортна, приветлива и приятелска среда за децата – пациенти на УМБАЛСМ "Пирогов". Участващите в конкурса проекти могат да бъдат реализирани в рамките на бъдещата инициативата "Малки герои" на Фондация "Америка за България".

Право да участват в конкурс "Малки герои" имат български студенти (възпитаници на български и чуждестранни университети) и млади професионалисти в областта на архитектурата и строителството, интериорния дизайн, художници, дизайнери, психолози, социални работници, педагози. Проектите могат да бъдат разработени индивидуално или в екип.
Поради спецификата на болницата, съществуващите разпределения на етажите не подлежат на генерална промяна. Не се предвиждат измествания или демонтаж на стени, врати или отвори по фасади. Фокусът на проекта е в преобразяването на съществуващите интериорни общи пространства, рецепция, фоайета, места за изчакване, коридори и стаи за игра.
Проектите биха могли да включват идеи за среда, съобразена с детските интереси и възприятия, като се използват различни похвати за това:
 - Третиране на стени с тематични рисунки, постери, инфо панели;
 - Обзавеждане с мебели за деца и аксесоари;
 - Интерактивни игри и инсталации, екрани, touch-screеn с образователни игри за деца;
 - Стаи за игра с макети и инсталации (кораб, замък,), играчки.

На база иновативните си идеи и добрите практики в световен мащаб участниците в конкурса могат да работят по една или повече от следните теми, съобразени с отделните етажи и зони в детското отделение на болница "Пирогов".
Крайният срок за набиране на проекти е 14 април 2017 г. 
Повече за конкурса може да намерите тук.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела
Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg