Facebook YouTube
Регистрация

През 2017 г. Кауфланд инвестира над 20 млн. лв. в обекти във Варна и В. Търново, както и модернизиране на съществуващите магазини

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.02.2017, Автор: Градът.бг
[2408 прочитания]

Фотограф: градът.бг

Над 20 млн. лева планира да инвестира през 2017 г. веригата хипермаркети "Кауфланд". Предстои строителството най-новия обект във Велико Търново, който ще бъде на мястото на недостроената сграда на хирургическия блок на болницата, закупен през 2016 г. за 5,8 млн. лв. 60-тият обект на веригата у нас ще бъде разположен на влизане в старопрестолния град, с лице към пътя София – Варна, върху терен от близо 19 дка площ.
Напредва строителството на двата нови магазина от Веригата и във Варна. Единият е върху терен от 14.46 дка в жилищен комплекс "Бриз юг" във Варна, в непосредствена близост до новостроящият се стадион Варна.
"Кауфланд" подготвя поредната си инвестиция и в Ловеч, като през 2016 г. бе направена промяна на ПУП на терен на ул. "Княз Имеретински", непосредствено до магазин Лидл в града.
11-ти магазин от Веригата в София
бе открит на бул. "Ген. Тотлебен" 36върху парцел, където преди десетилетия се намираше предприятието "Балканкар Средец". Той е разположен на 4000 кв. метра търговска площ и има над 270 паркоместа. Целият терен е 17 250 квадратни метра, стана ясно на пресконференцията. Магазинът е пети по размер в столицата. Инвестицията в него е 15 млн. лв., като 5% от сумата са за облагородяване на района около търговския филиал, уточни главният изпълнителен директор на компанията. Работните места са 150.
Тук за първи път "Кауфланд България" поставя и бързозарядна станция за електромобили на паркинга пред хипермаркета, доставена от ABB България. Съоръжението се използва безплатно и може да зарежда два автомобила едновременно. За изграждането му са инвестирани между 25 000 и 30 000 евро.
За пореден път е въведено и комбинирано използване на остатъчната топлина от хладилните витрини за отопление, както и енергийно ефективно LED осветление в новостроящите си и реновираните обекти.
Първият обект на "Кауфланд" в България бе открит през март 2006 г. Днес дружеството има 57 обекта в 33 града. Компанията е инвестирала общо 1,4 млрд.лева у нас.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg