Facebook YouTube
Регистрация

IN MEMORIAM! Отиде си проф. д-р инж. Йордан Милев

 • Увеличаване на шрифта
 • Намаляване на шрифта
 • Принтиране
 • Препоръчване на приятел
от 10.01.2017, Автор: Градът.бг
[2097 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

С прискърбие съобщаваме, че скоропостижно почина нашият уважаван колега и преподавател проф. д-р инж. Йордан Иванов Милев, член на Ръководството на Национална професионална секция "Конструкции на сгради и съоръжения", информират от централното ръководство на КИИП.
Напусна ни в разцвета на силите си един прекрасен колега, активен член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, допринесъл изключително много за утвърждаване авторитета на организацията ни.
Изнасяните лекции пред членовете на Камарата в цялата страна в областта на Еврокодовете спомогнаха на всички конструктори да повишат знанията си и да ги прилагат практически.
Със своето дело той оставя ярка следа във всички нас.


Водещ проектант, експерт и консултант на уникални сгради и съоръжения като ЕЛИПС ЦЕНТЪР, жилищна и офис сграда ЖАКЛИН, комплекс РОЯЛ СИТИ, офис сграда Q ЦЕНТЪР, ТРИМОНЦИУМ ЦЕНТЪР, МЕГА МОЛ ЛЮЛИН, Международно летище КАЗАН, Русия и много други. Предава опита и знанията си на много студенти, докторанти и млади инженери.

Фотограф: Мария Съботинова

Йордан Милев е роден през 1960г. в София. През 1985г. завършва Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС), а от 1986г. е преподавател в катедра Масивни конструкции, Строителен факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Успоредно с това се занимава с научна и изследователска дейност. В периода 1994-1995г. специализира сеизмично изследване на строителни сгради и съоръжения в Научно-изследователски институт в Тсукуба, Япония, а през 1996г. е гостуващ изследовател в Токийски университет, Институт по сеизмично инженерство, Япония под ръководството на проф. Тошими Кабеясава. Под негово ръководство защитава докторска дисертация по строителни конструкции.
През 2001-2003г. е на следдипломна специализация в Институт по сеизмично инженерство, Токио и участва при провеждането на динамичен експеримент със стоманобетонни сгради, усилени с полимерни материали, както и при аналитичното моделиране на екперименталните резултати. Голяма част от знанията и уменията си е придобил при специализациите си в Chalmers University of Technology, Гьотеборг, Швеция, University of Neples, Италия, Technische Universität, Дармщат, Германия, City University, Лондон и др. Участва в редица семинари и конференции – на Асоциацията на инженерите-конструктори в Калифорния, Сан Диего (2001г.), в Работна среща с практическо приложение за сеизмично проектиране на сгради по Еврокод 8 в Лисабон (февруари 2011г.), в семинар за Еврокод 2 – основи и приложения, Брюксел (септември 2011 г.) и др. Има над 60 публикации в научни списания и специализирана литература. Член на Европейската асоциация по сеизмично инженерство(ЕАЕЕ).

Поклон пред светлата му памет!

Добави коментар Коментари (1)

 • Преглед на профил #1 Judjuk неутрално, 11.01.2017 13:39
  Това някаква черна прокоба ли е? Напускат ни хубавите хора, остават само дебилите, дето ще ни довършат!
  Плаче ми се!
  Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg