Facebook YouTube
Регистрация

"Карфур" влиза в "Мол Плевен"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 29.05.2009, Автор: Силвия Златкова
[146 прочитания]

Фотограф: Строителство Градът

Втората по големина търговска верига в света "Карфур" (Carrefour) влиза в "Мол Плевен", стана ясно миналата седмица, когато инвеститорът "Аладин" подписа договор за наем за супермаркета в търговския център. "Карфур", която е номер едно по продажби в Европа, избра да създаде първия си магазин с формат супермаркет за България в Плевен.
Първият хипермаркет на френската верига за търговия с хранителни и бързооборотни стоки отвори врати в края на март в Бургас, разположен в първия шопинг мол в града - "Бургас плаза". През декември тя подписа и с "Проект Русе" АД за 10 хил. кв.м в търговския център "Гранд плаза", а по-рано - и с "България мол" на бул. "България" в столицата. В София и в Стара Загора се строят още два мола, в които ще е собственик на хипермаркетите.
В Плевен "Карфур" ще се разположи на площ от 2400 кв.м в партерния етаж на мола. "Мол Плевен" се изгражда на мястото на бившата тютюнева фабрика. Инвестицията в проекта възлиза на над 80 млн. лв., за което проектът бе отличен от Българската агенция за инвестиции (БАИ) със сертификат за инвеститор първи клас.
Общата разгъната застроена площ с включени две подземни и три надземни нива е над 47 000 кв.м. Отдаваемите търговски площи са над 17 500 кв.м, където ще бъдат разкрити повече от 100 търговски обекта. В "Мол Плевен" ще има също заведения за хранене, мултиплекс, както и разнообразни места за развлечение. Той ще бъде единственият търговски център в града, който ще осигури на посетителите си над 400 броя паркоместа.
Строителният процес тече според приетия план за изпълнение, като се очаква завършване на грубия строеж през есента на настоящата година и завършване на строителството до първата половина на 2010 г. В момента над 160 строители работят на ниво кота нула. Главен изпълнител на обекта е "Софстрой" АД с основен подизпълнител "Матеко" от Горна Оряховица.
На фона на световната икономическа криза и отражението й в България компанията консултант, която ексклузивно отдава площите под наем  - Colliers International, отчита не само наемането им по план, а и повишен интерес към проекта, който е единствен по мащабите си в града и региона.
Финансовата криза накара много предприемачи да спрат или отложат проектите си в по-малките областни градове, но пък така съсредоточава търсенето към тези, които са останали на пазара. 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg