Facebook YouTube
Регистрация

"Карфур" влиза в "Мол Плевен"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 29.05.2009, Автор: Силвия Златкова
[102 прочитания]

Фотограф: Строителство Градът

Втората по големина търговска верига в света "Карфур" (Carrefour) влиза в "Мол Плевен", стана ясно миналата седмица, когато инвеститорът "Аладин" подписа договор за наем за супермаркета в търговския център. "Карфур", която е номер едно по продажби в Европа, избра да създаде първия си магазин с формат супермаркет за България в Плевен.
Първият хипермаркет на френската верига за търговия с хранителни и бързооборотни стоки отвори врати в края на март в Бургас, разположен в първия шопинг мол в града - "Бургас плаза". През декември тя подписа и с "Проект Русе" АД за 10 хил. кв.м в търговския център "Гранд плаза", а по-рано - и с "България мол" на бул. "България" в столицата. В София и в Стара Загора се строят още два мола, в които ще е собственик на хипермаркетите.
В Плевен "Карфур" ще се разположи на площ от 2400 кв.м в партерния етаж на мола. "Мол Плевен" се изгражда на мястото на бившата тютюнева фабрика. Инвестицията в проекта възлиза на над 80 млн. лв., за което проектът бе отличен от Българската агенция за инвестиции (БАИ) със сертификат за инвеститор първи клас.
Общата разгъната застроена площ с включени две подземни и три надземни нива е над 47 000 кв.м. Отдаваемите търговски площи са над 17 500 кв.м, където ще бъдат разкрити повече от 100 търговски обекта. В "Мол Плевен" ще има също заведения за хранене, мултиплекс, както и разнообразни места за развлечение. Той ще бъде единственият търговски център в града, който ще осигури на посетителите си над 400 броя паркоместа.
Строителният процес тече според приетия план за изпълнение, като се очаква завършване на грубия строеж през есента на настоящата година и завършване на строителството до първата половина на 2010 г. В момента над 160 строители работят на ниво кота нула. Главен изпълнител на обекта е "Софстрой" АД с основен подизпълнител "Матеко" от Горна Оряховица.
На фона на световната икономическа криза и отражението й в България компанията консултант, която ексклузивно отдава площите под наем  - Colliers International, отчита не само наемането им по план, а и повишен интерес към проекта, който е единствен по мащабите си в града и региона.
Финансовата криза накара много предприемачи да спрат или отложат проектите си в по-малките областни градове, но пък така съсредоточава търсенето към тези, които са останали на пазара. 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 43 - 23/11/2015 г.
Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg