Facebook YouTube
Регистрация

Луксозни жилища изграждат до парк "Света Троица" в София

Предвидени са общо 59 апартамента

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 30.05.2008, Автор: Гергана ДИМИТРОВА
[522 прочитания]

Фотограф: СГ

Обект Жилищна сграда Executive Park Residence местност Разсадника-Бежанци, София
Инвеститор "Старбилд" ЕООД
Проектант DID-STUDIO, арх. Румен Донев,  арх. Марина Игнатова, арх. Николай Давидков
Изпълнител "Ултрастрой" ЕООД
Консултант "Светлозара Драганова-СД" ЕООД.
РЗП, включително сутерени 7685 кв.м
Фаза строителство

До един от най-привлекателните паркове на София - "Света Троица", ще бъде разположена нова жилищна сграда. Така тя ще е едновременно комуникативно и спокойно място. Инвеститор на обекта е фирмата "Старбилд" ЕОД. Архитектурният проект е разработен от "ДИД - студио" (DID-STUDIO) с проектанти арх. Румен Донев, арх. Марина Игнатова, арх. Николай Давидков (част "Архитектура"), "МПМ проект" (част "Конструкции"), инж. Свобода Игнатова (част ВК), инж. Георги Бояджиев (част "Електро"), инж. Стела Чамова (част ОВ), "Мапекс" (част "Вертикална планировка"), инж. Стефка Москова (част"Паркоустройство и благоустройство"), инж. Ангел Ангелов (част "Пожарогасене"), инж. Д. Донева ("Интериор"). Главен изпълнител на обекта е "Ултрастрой" ЕООД.
Консултант по строителния надзор е фирмата "Светлозара Драганова-СД" ЕООД.
Първият етап на строителство включва изграждане на сграда А, ситуирана на парцел с площ от 579 кв.м. Тя се намира на ъгъла на ул. "Хисаря" и ул. "Любен Весов". Източната фасада на сградата е ориентирана към ул. "Хисаря" с панорамна гледка към парка "Света Троица". По ул. "Любен Весов" сградата е ориентирана на юг, като през улицата граничи с озеленено междублоково пространство. На север е калкан със сграда Б, чието строителство предстои.
Архитектурното решение е в изчистени и спокойни форми. Сградата е решена на 13 надземни нива и два подземни етажа.
На първия надземен етаж са разположени два магазина и обширно централно фоайе, както и пет гаража.
На подземните нива са предвидени паркоместа, гаражи, улици и общи инсталационни помещения.
В сградата има общо 59 апартамента, разположени от втори до единадесети етаж. Предвидени са седем едностайни, 28 двустайни и 24 многостайни. Всички апартаменти са разположени максимално благоприятно спрямо ослънчаването на сградата. Повечето имат източно и южно изложение. Във функционалното разпределение на жилищата е търсено разнообразие с оглед създаването на индивидуални интериорни решения. Те са съобразени със съвременните изисквания за среда на обитаване.
По желание на инвеститора за всеки тип апартамент са разработени интериорни проекти, дадени са и конкретни решения на всички общи вътрешни пространства.
Конструктивното решение на сградата е с монолитна стоманобетонна конструкция. Покривът на сградата е плосък. В момента се изпълнява грубият строеж в начален етап на обекта. Ще бъдат изпълнени всички необходими инсталационни системи. Околното прост­ранство ще е благоустроено и озеленено.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg