Facebook YouTube
Регистрация

"Металстрой АМС" довършва грубия строеж на Колодрума за 2,689 млн. лв.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 23.08.2012, Автор: Светла Добрева
[3273 прочитания]
Металната скелетна конструкция на залата е проектирана от Astron Buildings S.A. - Люксембург, и е произведена в заводите й в Чехия и Унгария. Монтажът е осъществен от българския им партньор &bdquo;Металстрой АМС&rdquo; ООД. Остава монтажа на покривното покритие с изолационна вата и панели. За външния архитектурен образ на сградата е заложена окачен тип фасада с тъмно стъкло.  <br />
Снимка: &quot;Металстрой АМС&quot;<br />

Металната скелетна конструкция на залата е проектирана от Astron Buildings S.A. - Люксембург, и е произведена в заводите й в Чехия и Унгария. Монтажът е осъществен от българския им партньор „Металстрой АМС” ООД. Остава монтажа на покривното покритие с изолационна вата и панели. За външния архитектурен образ на сградата е заложена окачен тип фасада с тъмно стъкло.
Снимка: "Металстрой АМС"

На 22 август общинска комисия начело със зам.-кмета на община Пловдив инж. Димитър Кацарски отвори ценовата оферта на единствения кандидат в откритата процедура за приключване на фаза "груб строеж" на новата многофункционална спортна зала с покрит колодрум за 8000 зрители.

"Металстрой АМС" подаде цена от 2 689 667 лв. (без ДДС), която не превишава лимитната стойност на обществената поръчка – 2 693 000 лв. (без ДДС).
Фирмата, което бе изпълнител и на първия етап на строежа, предвижда за 238 календарни дни да извърши доставка и монтаж на покривно покритие по система "Линдаб билдингс", обезводняване на изкопа и подземното ниво, както и противопожарна защита на металната скелетна конструкция.

Поръчката е само за приключване на фаза груб строеж поради изискването на новия собственик – община Пловдив, за актуализация на проекта по отношение на вътрешното функционално съдържание на залата с цел покриване на по-голям брой видове спорт.

Двама кандидати наддаваха в обществената поръчка за извършване на консултантска дейност и строителен надзор, оценка за съответствието с изготвяне на технически паспорт и геодезично заснемане на спортния комплекс. "Консултантска инженерна група" ООД и Обединение "СпортКом" с участници "Микс Инженеринг" – Пловдив и "Микс Инженеринг" – София, получиха равен брой точки по техническото оценяване на офертните предложения.
На отварянето на ценовите оферти стана ясно, че "Консултантската инженерна група" дава по-ниска цена – 58 500 лв. (без ДДС), в сравнение с другия кандидат, чието предложение е за 63 773 000 лв. (без ДДС).

Очаква се до края на месеца кметът инж. Иван Тотев да издаде заповед за определяне на изпълнител и консултант на спортния обект.

Общата сума, гласувана от правителството за придобиване, доизграждане и въвеждане в експлоатация на спортния комплекс, е 15 млн. лв. До момента по бюджета на община Пловдив за 2012 г. са отпуснати 7 768 111 лв. за правото на собственост върху имота и незавършения строеж.

Строителството на спортния комплекс започна през април 2008 г. върху 12-декаров терен, собственост на ПКД "Цар Симеон 1898". Две години по-късно то беше стопирано, поради изчерпания финансов ресурс, който колоездачното дружество акумулираше чрез отстъпеното възмездно право на строеж на обществени и жилищни сгради върху останалата част от 37-декаровия им терен на бул. "Асеновградско шосе".

Уникалното спортно съоръжение в Пловдив е проектирано под ръководството на световно известния холандски архитект Сандер Даума, чието дело са Олимпийския колодрум в Атина и този в Манчестър, както и многофункционалните зали в Палма де Майорка (Испания), Рио де Жанейро (Бразилия), Алкмаар (Холандия), Аделаида (Австралия), а също така участва и в проектантския екип на новите спортни съоръжения в Лондон.

Многофункционалната спортна зала е със застроена площ от 9800 кв.м и РЗП 26 840 кв.м. Съоръжена е с 3000 кв. м комбинирано спортно игрище за волейбол, хандбал, баскетбол и др. десетина вида спорт. На 1 м над него под формата на асиметрична елипса е развита велопистата с олимпийски размери: 250 м дължина и 7 м ширина, и виражи от 12 до 42 градуса.

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 grawe75 неутрално, 24.08.2012 14:34
    Да издават по бързо разрешителното за строеж и още Септември да започва същинското строителство 3 години залата стоя изоставена стига губене на време До края на другата година трябва да е готова до ключ за да кандидатстваме за Европеиски шампионат по волеибол и баскатбол
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | декември - януари 2017 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg