Facebook YouTube
Регистрация

Гръцката верига "Джамбо" строи в Русе

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.05.2012, Автор: Силвия ЗЛАТКОВА
[458 прочитания]


Обектът се изгражда в местността Караач в имот с
площ от 31.5 дка, разположен на южния ъгъл на кръстовището на главен път Русе –
Разград и третокласен път от кв. „Средна кула” за Кубрат<br>

Обектът се изгражда в местността Караач в имот с площ от 31.5 дка, разположен на южния ъгъл на кръстовището на главен път Русе – Разград и третокласен път от кв. „Средна кула” за Кубрат

Фотограф: Строителство Градът

Известната гръцка верига за детски стоки и играчки "Джамбо" стъпва и в Русе. Строителството е в ход. Към момента е вдигната стоманобетонната конструкция на двуетажната сграда със застроена площ 6635 кв.м и разгъната 13 038 кв.м.

Проектът, съвместна разработка на LAZAROU & MICHAEL partners architects, "Булгарконсулт АИ" ЕООД – части "Архитектура" и "Конструкции", "Ковес" ЕООД и "Атаро Клима" – "Инсталации", "Даел" ООД – "Озеленяване". Главен проектант и ръководител на проекта е арх. Георги Коларов. Проектант по част "Архитектурна" - арх. Ал. Василев, по част "Конструктивна" – инж. Л. Маринова, инж. М. Гавазова и инж. Пл. Христов. Консултант по време на строителството е столичната фирма "Продивелопмент" ЕООД.

Изпълнител е пловдивската фирма "Сиенит", която изгради в дунавския град и друг мащабен проект, "Мол Русе", който през миналата година бе в номинациите в национален конкурс "Сграда на годината".

Новият обект се изгражда в местността Караач в имот с площ от 31.5 дка, разположен на южния ъгъл на кръстовището на главен път Русе – Разград и третокласен път от кв. "Средна кула" за Кубрат. Главният вход на имота се намира към третокласния път и е насочен към главния вход–изход на магазина.

В имота освен основната сграда се изграждат общо дванайсет външни съоръжения, включващи нафтова котелна централа, две вентилационни камери, водоохлаждащ агрегат, външен вкопан резервоар и резервоар поливна система, модулна пречиствателна станция, преливни попивни кладенци, трафопост, дизел генератор, подземен нафтов резервоар за обслужване на нафтова котелна централа. Всички помощни съоръжения са разположени в югозападната страна на основната сграда. Архитектурният  образ е съобразен с функцията на обекта, като фасадите са основно плътни, оформени със стенни термопанели.

На партерното ниво в сградата са разположени търговската зона, офиси и обслужващи помещения, главна рецепция. Предвидени са общо четири асансьора – два товарни и два пътнически, както и две подвижни пътеки под наклон (травелатор). Мецанинът съдържа търговската зала на магазина. Тук са разположени касите, зона за почивка, както и офиси за персонала. Складовата зона е в югоизточната част на обекта.

Предвидената за озеленяване площ по проект е 14 201 кв.м, или 45% от площта на имота. 30% от общото озеленяване, или 4260 кв.м, е предвидената площ за висока растителност. Площта на озеленените паркинги е 3331 кв.м. Предвиденият брой паркоместа е 260, от които тринайсет за инвалиди.   

Гръцката верига "Джамбо" има шест магазина в България - три в София и по един в Пловдив, Варна и Бургас. Първият магазин отвори врати през 2006 в София, разположен в сграда по бул. "България, а първият самостоятелен обект у нас бе пуснат през 2009 в Пловдив.

Обект    Магазин за промишлени стоки "Джамбо"
Инвеститор         "Джамбо ЕС.Б" ЕООД
Проектант           LAZAROU & MICHAEL partners architects, "Булгарконсулт АИ" ЕООД – части "Архитектура" и "Конструкции", "Ковес" ЕООД и "Атаро Клима" – "Инсталации", "Даел" ООД – "Озеленяване"
Главен проектант и ръководител на проекта         арх. Георги Коларов
Изпълнител        "Сиенит" – Пловдив
Консултант          "Продивелопмент" ЕООД
Площ на имота 31.5 дка
ЗП          6635 кв.м
РЗП        13 038 кв.м
Брой паркоместа              260 бр.
Етап       В строеж

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 4 | август - септември 2016 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg