Facebook YouTube
Регистрация

"Кауфланд" стъпва в Габрово и Сандански

В София и Бургас веригата разширява присъствието си

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 26.09.2011, Автор: Силвия ЗЛАТКОВА
[646 прочитания]
<span>Фирмената политика на хард дискаунтъра е в постоянно ниски цени, огромен избор от
хранителни и нехранителни стоки и собствени марки</span>

Фирмената политика на хард дискаунтъра е в постоянно ниски цени, огромен избор от хранителни и нехранителни стоки и собствени марки
Фотограф: Надежда Чипева

До началото на следващото лято германската верига за бързооборотни стоки "Кауфланд" ще отвори свой магазин в Габрово. Условията по сделката за покупко-продажба между компанията и собственика на имота на ул. "Ивайло" №4 са конкретизирани. Новият хипермаркет ще бъде изграден на 5000 кв.м застроена площ на мястото на бившето месопреработвателно предприятие "Родопа". Новият магазин ще разполага паркинг с около 200 места. По данни на инвеститора в магазина ще бъдат открити около 150 нови работни места.
Работата по подготовката и разчистването на терена за строителството е вече в ход, като се предвижда премахване на съществуващите сгради и растителност.

Немската верига предстои да стъпи и в Сандански. От сайта на общината научаваме, че във връзка с инвестиционно предложение "Едроплощен хипермаркет – магазин на самообслужване "Кауфланд" - Сандански, с трафопост, открит паркинг за 117 места и подземен резервоар" в имот с площ 16700 кв.м, разположен на част от площадката на Производствена база на "Медика" АД в промишлената зона, местната администрация уведомява, ченяма да се извършва ОВОС.

В ход е строителството на седми поред магазин "Кауфланд" в София. Това е втората инвестиция за тази година в столицата на немския гигант. Новият обект се строи в квартал "Хаджи Димитър", на ул. "Резбарска" 7. Изпълнител е "Арго груп Екзакт". Сградата е почти готова, в момента се работи усилено по вертикалната планировка и строителството трябва да приключи до 1 ноември.
Разгъната застроена площ е около 7100 кв.м. Обектът е ситуиран в парцел с площ  близо 20 дка, като са подсигурени около 250 паркоместа.
В община Бургас е постъпила информация за инвестиционно предложение "Изграждане на обслужващ търговски обект - Хипермаркет за продажба на хранителни и нехранителни стоки с открит паркинг и трафопост" на ул."Тодор Грудов" в комплекс "Меден рудник". Това ще е вторият обект от веригата в морския град, чието строителство стартира в началото на този месец.

Инвестиции
От началото на годината немската верига "Кауфланд" реализира успешнотри свои инвестиции. В края на месец май откри третия си хипермаркет в морската столица Варна, в квартал "Владиславово". През април врати отвори шестият магазин в София, а през март – третият в Пловдив. Компанията инвестира в сгъстяване на мрежата си в големите градове. Проучване на  "Строителство Градът" показа, че нови обекти предстои да бъдат изградени в София и Варна.
"Кауфланд" има изградена мрежа от 38 хипермаркета в България. Компанията стъпва в страната преди 5 години с първия си хипермаркет в Пловдив. Веригата е представена във всички големи градове – в София – 6 магазина, Варна – 3, Пловдив – 3, Русе – 2, Плевен – 2, и по един в Хасково, Шумен, Ямбол, Сливен, Перник, Монтана, Враца, Благоевград, Добрич, Пазарджик, Кюстендил, Бургас, Стара Загора, Търговище, Разград, Димитровград, Горна Оряховица, Казанлък, Видин, Севлиево, Силистра и Ботевград. С откриването на всеки обект веригата създава нови работни места на около 100 – 150 души.
"Кауфланд" има над 1000 хипермаркета в седем европейски държави. За компанията работят над 127 000 служители в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия и Румъния, от които 4200 в България. Фирмената политика на харддискаунтъра е в постоянно ниски цени, огромен избор от хранителни и нехранителни стоки и собствени марки.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 4 | август - септември 2016 | в две тела

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg