Facebook YouTube
Регистрация

"Кауфланд" стъпва в Габрово и Сандански

В София и Бургас веригата разширява присъствието си

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 26.09.2011, Автор: Силвия ЗЛАТКОВА
[912 прочитания]
<span>Фирмената политика на хард дискаунтъра е в постоянно ниски цени, огромен избор от
хранителни и нехранителни стоки и собствени марки</span>

Фирмената политика на хард дискаунтъра е в постоянно ниски цени, огромен избор от хранителни и нехранителни стоки и собствени марки
Фотограф: Надежда Чипева

До началото на следващото лято германската верига за бързооборотни стоки "Кауфланд" ще отвори свой магазин в Габрово. Условията по сделката за покупко-продажба между компанията и собственика на имота на ул. "Ивайло" №4 са конкретизирани. Новият хипермаркет ще бъде изграден на 5000 кв.м застроена площ на мястото на бившето месопреработвателно предприятие "Родопа". Новият магазин ще разполага паркинг с около 200 места. По данни на инвеститора в магазина ще бъдат открити около 150 нови работни места.
Работата по подготовката и разчистването на терена за строителството е вече в ход, като се предвижда премахване на съществуващите сгради и растителност.

Немската верига предстои да стъпи и в Сандански. От сайта на общината научаваме, че във връзка с инвестиционно предложение "Едроплощен хипермаркет – магазин на самообслужване "Кауфланд" - Сандански, с трафопост, открит паркинг за 117 места и подземен резервоар" в имот с площ 16700 кв.м, разположен на част от площадката на Производствена база на "Медика" АД в промишлената зона, местната администрация уведомява, ченяма да се извършва ОВОС.

В ход е строителството на седми поред магазин "Кауфланд" в София. Това е втората инвестиция за тази година в столицата на немския гигант. Новият обект се строи в квартал "Хаджи Димитър", на ул. "Резбарска" 7. Изпълнител е "Арго груп Екзакт". Сградата е почти готова, в момента се работи усилено по вертикалната планировка и строителството трябва да приключи до 1 ноември.
Разгъната застроена площ е около 7100 кв.м. Обектът е ситуиран в парцел с площ  близо 20 дка, като са подсигурени около 250 паркоместа.
В община Бургас е постъпила информация за инвестиционно предложение "Изграждане на обслужващ търговски обект - Хипермаркет за продажба на хранителни и нехранителни стоки с открит паркинг и трафопост" на ул."Тодор Грудов" в комплекс "Меден рудник". Това ще е вторият обект от веригата в морския град, чието строителство стартира в началото на този месец.

Инвестиции
От началото на годината немската верига "Кауфланд" реализира успешнотри свои инвестиции. В края на месец май откри третия си хипермаркет в морската столица Варна, в квартал "Владиславово". През април врати отвори шестият магазин в София, а през март – третият в Пловдив. Компанията инвестира в сгъстяване на мрежата си в големите градове. Проучване на  "Строителство Градът" показа, че нови обекти предстои да бъдат изградени в София и Варна.
"Кауфланд" има изградена мрежа от 38 хипермаркета в България. Компанията стъпва в страната преди 5 години с първия си хипермаркет в Пловдив. Веригата е представена във всички големи градове – в София – 6 магазина, Варна – 3, Пловдив – 3, Русе – 2, Плевен – 2, и по един в Хасково, Шумен, Ямбол, Сливен, Перник, Монтана, Враца, Благоевград, Добрич, Пазарджик, Кюстендил, Бургас, Стара Загора, Търговище, Разград, Димитровград, Горна Оряховица, Казанлък, Видин, Севлиево, Силистра и Ботевград. С откриването на всеки обект веригата създава нови работни места на около 100 – 150 души.
"Кауфланд" има над 1000 хипермаркета в седем европейски държави. За компанията работят над 127 000 служители в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия и Румъния, от които 4200 в България. Фирмената политика на харддискаунтъра е в постоянно ниски цени, огромен избор от хранителни и нехранителни стоки и собствени марки.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 4 | август - септември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg