Facebook YouTube
Регистрация

Над 70 млн. лева инвестират в производствена база в Костинброд

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.05.2009, Автор: Строителство Градът
[164 прочитания]
Освен цех за стъкло с площ 4962.3 кв.м в производствената база e  изграден и слад за готова продукция

Освен цех за стъкло с площ 4962.3 кв.м в производствената база e  изграден и слад за готова продукция
Фотограф: СГ

В Костинброд е изградена високотехнологична производствена база. Това е първият етап от мащабен проект, предприет от "Ролпласт груп" АД. Инвестицията на дружеството в новото предприятие за производство на дограми, интериорни врати, щори и гаражни врати е на стойност над 71.8 млн. лв. За този проект фирмата получи сертификат за инвестиция от клас А. Производствената база, която се намира в индустриалната част на град Костинброд, се изгражда на три етапа, планирани за пет години.
Проектът за обекта е дело на фирма "Ренком". Главен изпълнител е "Нафтекс инженеринг" АД, а отговорна за консултантската дейност по строителния надзор е "Строителен стандарт" ЕООД.
Комплексът се простира на обща площ 71 694 кв.м и разгъната застроена площ от 42 906.94 кв.м.
С новия комплекс "Ролпласт" планира да увеличи пазарния си дял от 10 на 15%, а годишният оборот да достигне 100 млн. лв. Амбицията е да се разшири предлагането на продукцията и към други държави в региона – Румъния, Сърбия и Македония, а след 2011 г. и към пазарите в Западна Европа", посочи собственикът на "Ролпласт" Светлин Николчев.
В началото на месец май ще започне да функционира стъкларният цех на производствения комплекс.
Освен цех за стъкло с площ 4962.3 кв.м в първия етап на производствената база са изградени склад с площ 1789.78 кв.м и битови помещения. Инвестицията за обекта е около 16.63  млн. лв., от които 10.38 млн. лева за проектиране и строителство и 6.25 млн. лева за оборудване.
Като втори етап на строителство се предвиждат цех за дървени прозорци с площ 3775 кв.м, склад суровини към цеха за дървени прозорци, цех за метални конструкции и бояджийно с площ 366.0 кв.м. Склад за готова продукция с площ 1448 ще бъде построен към цеха за метални конструкции. Последният етап включва цех за PVC прозорци и врати с площ 7032 кв.м, както и нови складове и цехове за щори и алуминиеви прозорци.
Част от комплекса е административна триетажна сграда със застроена площ 1080.8 кв.м и разгъната застроена площ 3482.5 кв.м. В нея са предвидени шоурум, офиси, заседателна и зала за обучение до 50 места.
Общият размер на инвестицията за етап три се очаква да възлезе на около 37.84 млн. лв., от които 29.41 млн. лева за строителство и 8.43 млн. лева за оборудване.
Очаква се цялостното изграждане на промишления комплекс да приключи в началото на 2012 г.
От общия размер на инвестицията - 71.8 млн. лв., 48 млн. лв. са планирани за проектиране и строителство, а 21 млн. лв. за оборудване и около 2 млн. лв. за изграждане на техническата инфраструктура, информираха от "Ролпласт". Около 40% от размера на инвестицията са собствени средства на предприятието. Останалите 60% са външно финансиране – чрез банкови кредити и лизингови договори.

Обект производствен комплекс в Костинброд
Инвеститор  "Ролпласт груп" АД
Проектант    "Ренком"
Изпълнител  "Нафтекс инженеринг" АД
Консултант   "Строителен стандарт" ЕООД.
РЗП    42 906.94 кв.м
За възложителя
"Ролпласт" АД е създадено през 2000г. За този период фирмата заема около 30% от общия пазарен дял на произведените в България прозорци.Дружеството е одитирано и сертифицирано по международната система за управление на качеството ISO 9001:2000.Дружеството има над 20 склада на едро, над 100 собствени и франчайзинг магазина и над 600 фирми дистрибутори на територията на цялата страна.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg