Facebook YouTube
Регистрация

Над 70 млн. лева инвестират в производствена база в Костинброд

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.05.2009, Автор: Строителство Градът
[120 прочитания]
Освен цех за стъкло с площ 4962.3 кв.м в производствената база e  изграден и слад за готова продукция

Освен цех за стъкло с площ 4962.3 кв.м в производствената база e  изграден и слад за готова продукция
Фотограф: СГ

В Костинброд е изградена високотехнологична производствена база. Това е първият етап от мащабен проект, предприет от "Ролпласт груп" АД. Инвестицията на дружеството в новото предприятие за производство на дограми, интериорни врати, щори и гаражни врати е на стойност над 71.8 млн. лв. За този проект фирмата получи сертификат за инвестиция от клас А. Производствената база, която се намира в индустриалната част на град Костинброд, се изгражда на три етапа, планирани за пет години.
Проектът за обекта е дело на фирма "Ренком". Главен изпълнител е "Нафтекс инженеринг" АД, а отговорна за консултантската дейност по строителния надзор е "Строителен стандарт" ЕООД.
Комплексът се простира на обща площ 71 694 кв.м и разгъната застроена площ от 42 906.94 кв.м.
С новия комплекс "Ролпласт" планира да увеличи пазарния си дял от 10 на 15%, а годишният оборот да достигне 100 млн. лв. Амбицията е да се разшири предлагането на продукцията и към други държави в региона – Румъния, Сърбия и Македония, а след 2011 г. и към пазарите в Западна Европа", посочи собственикът на "Ролпласт" Светлин Николчев.
В началото на месец май ще започне да функционира стъкларният цех на производствения комплекс.
Освен цех за стъкло с площ 4962.3 кв.м в първия етап на производствената база са изградени склад с площ 1789.78 кв.м и битови помещения. Инвестицията за обекта е около 16.63  млн. лв., от които 10.38 млн. лева за проектиране и строителство и 6.25 млн. лева за оборудване.
Като втори етап на строителство се предвиждат цех за дървени прозорци с площ 3775 кв.м, склад суровини към цеха за дървени прозорци, цех за метални конструкции и бояджийно с площ 366.0 кв.м. Склад за готова продукция с площ 1448 ще бъде построен към цеха за метални конструкции. Последният етап включва цех за PVC прозорци и врати с площ 7032 кв.м, както и нови складове и цехове за щори и алуминиеви прозорци.
Част от комплекса е административна триетажна сграда със застроена площ 1080.8 кв.м и разгъната застроена площ 3482.5 кв.м. В нея са предвидени шоурум, офиси, заседателна и зала за обучение до 50 места.
Общият размер на инвестицията за етап три се очаква да възлезе на около 37.84 млн. лв., от които 29.41 млн. лева за строителство и 8.43 млн. лева за оборудване.
Очаква се цялостното изграждане на промишления комплекс да приключи в началото на 2012 г.
От общия размер на инвестицията - 71.8 млн. лв., 48 млн. лв. са планирани за проектиране и строителство, а 21 млн. лв. за оборудване и около 2 млн. лв. за изграждане на техническата инфраструктура, информираха от "Ролпласт". Около 40% от размера на инвестицията са собствени средства на предприятието. Останалите 60% са външно финансиране – чрез банкови кредити и лизингови договори.

Обект производствен комплекс в Костинброд
Инвеститор  "Ролпласт груп" АД
Проектант    "Ренком"
Изпълнител  "Нафтекс инженеринг" АД
Консултант   "Строителен стандарт" ЕООД.
РЗП    42 906.94 кв.м
За възложителя
"Ролпласт" АД е създадено през 2000г. За този период фирмата заема около 30% от общия пазарен дял на произведените в България прозорци.Дружеството е одитирано и сертифицирано по международната система за управление на качеството ISO 9001:2000.Дружеството има над 20 склада на едро, над 100 собствени и франчайзинг магазина и над 600 фирми дистрибутори на територията на цялата страна.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Ежедневен бюлетин с най-актуалното от Градът.bg